Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η έλξη γεννά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις σου

Μου αρέσεις, σου αρέσω, προχωράμε.



Μόλις γνώρισες κάποιον που σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων. Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι αρέσεις και σε εκείνον;

Πιστεύω εύκολα. Από τα βλέμματα, τη στάση του σώματός του, το χαμόγελο που θα σου σκάσει, την κίνηση που θα κάνει για να σε προσεγγίσει. 

Οι ειδικοί προχωράνε όμως το θέμα της έλξης μεταξύ των ανθρώπων και το θέτουν σε σχέση με την εμπιστοσύνη που γεννιέται στις σχέσεις που αναπτύσσουμε. 

Η έλξη, λένε οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ντέιτον, είναι αυτή που καθορίζει μια καλή σχέση. 

Η επαφή με το βλέμμα, το χαμόγελο, η κουβέντα που θα ανοιχτεί, το γέλιο, η σωματική εγγύτητα είναι σημάδια ότι υπάρχει έλξη ενώ συμπεριφορές όπως οι χειρονομίες, το ανασήκωμα των φρυδιών, το ανακάτεμα των μαλλιών, μια φροντισμένη εμφάνιση αποδείχτηκε ότι δεν σχετίζονται με την έλξη και τη συμπάθεια.

Και όλα αυτά δεν αφορούν μόνο τις ερωτικές μας γνωριμίες αλλά και άλλες σχέσεις όπως αυτές που δημιουργούμε στον χώρο εργασίας μας, όπως αυτή που αναπτύσσουμε με τον γιατρό μας ή με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος που προτιμάμε. 

Όλα ξεκινάνε από το εάν μας αρέσει ή όχι ο άλλος. Προφανώς κάτω από ορισμένες συνθήκες αυτό δεν μας επιτρέπεται να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Π.χ. δεν υπάρχει καμιά είδους έλξη με το αφεντικό σου, τι κάνεις; Συνεχίζεις να εργάζεσαι. Δεν θα μείνεις και άνεργη. Εάν όμως υπάρχει έλξη η οποία γεννάει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης σίγουρα θα πηγαίνεις στη δουλειά σου με άλλη διάθεση και θα αποδίδεις καλύτερα. Θα θελήσεις να καλλιεργήσεις αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης, σαν να έχεις συνάψει μαζί του μια μυστική συμφωνία δέσμευσης. 

Σκέψου το λίγο για τις σχέσεις που αναπτύσσεις στην καθημερινότητά σου και την έλξη που υφίσταται σε αυτές. Σίγουρα θα εξηγήσεις πολλές συμπεριφορές εάν πάρεις μια απόσταση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός