Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όσο σε πληγώνει, τόσο σε πορώνει

Ποιος βάζει οδοφράγματα στην ευτυχία σου;



Έχεις σίγουρα μια φίλη που το κάνει συστηματικά. Επιτρέπει στους άλλους να την πληγώνουν ξανά και ξανά. Της κλείνουν με συναισθηματικά οδοφράγματα τον δρόμο για την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία. Και το ξέρει. Και δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Μπορεί να είναι η φίλη που λέγαμε, μια συνάδελφος, η αδερφή σου ή ακόμα κι εσύ. Γιατί το επιτρέπεις; Και τι μπορείς να κάνεις για αυτό ώστε να ανατραπεί;

- Πρώτα από όλα, εντόπισε τον "ένοχο". Που όχι, δεν είναι κάποιος τρίτος παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός σου. Εσύ επιτρέπεις να πληγώνεσαι. Σε σένα πρέπει να ψάξεις τον λόγο. Να το αποδεχτείς, να το αλλάξεις, να σε αγαπήσεις.

- Μια σχέση που σε πληγώνει είναι καταδικασμένη. Γιατί να ανέχεσαι τον εγωισμό και το σύμπλεγμα κατωτερότητας του άλλου που αρέσκεται προφανώς στο να ασκεί εξουσία πάνω σου; Δεν σου αξίζει αυτός ο άνθρωπος. Κατάλαβέ το.

- Κάθε φορά που νιώθεις ότι πληγώνεσαι, ότι υποτιμάσαι, ότι προσβάλλεσαι, βρες το θάρρος να πεις Όχι, αρκετά, μέχρις εδώ! Είναι θρασύδειλοι αυτοί που το κάνουν και η αντίστασή σου θα τους αιφνιδιάσει.

- Πιστεύεις ότι ο έρωτας πρέπει να πονάει. Πονάει, γιατί είναι δυνατός, είναι έξω από τα ανθρώπινα, είναι υπέροχος. Και όταν τελειώνει, προσγειώνεσαι απότομα, πέφτεις, πληγώνεσαι, ματώνεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για να νιώθεις ερωτευμένη πρέπει σε καθημερινή βάση να κλαις πάνω από ένα μπουκάλι ουίσκι. Ο έρωτας που πονάει είτε τελείωσε είτε πρέπει να τελειώσει.

Για να προχωρήσεις παρακάτω. Και να πάει και εκείνος να πληγώσει αλλού- αναπόφευκτο. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.