Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλεις να τον κρατήσεις ευτυχισμένο για πάντα; Κάνε τον να νιώσει Einstein!

Κορίτσια, πιάνει. 



Πολλές φορές, καθώς καθόμουν στον καναπέ μου και απολάμβανα μια ταινία, σκεφτόμουν το εξής: Πώς είναι δυνατόν, μια μερίδα υπέροχων και πανέμορφων ανδρών, να καταλήγει με γυναίκες όχι και τόσο ευπαρουσίαστες; Η ομορφιά βέβαια κρίνεται υποκειμενικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όλοι θα συμφωνούσαν, πως ένας γοητευτικός άντρας θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια εξίσου γοητευτική γυναίκα

Αναρωτιόμουν λοιπόν, τι μπορεί να είναι αυτό που ελκύει τους συγκεκριμένους άντρες, αν αυτό δε λέγεται ομορφιά. Μου πήρε χρόνο και πολύωρες κουβέντες για να καταλήξω στο συμπέρασμα. Αυτό που θέλει ένας άντρας, από τον κοινό θνητό μέχρι και τον George Clooney, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ευτυχία του. 

Και ποιο είναι το μυστικό για να το πετύχει; Εδώ βρίσκεται η αντίφαση. Ένας άντρας είναι ευτυχισμένος όταν του αφήνεις περιθώριο, πράγμα που σημαίνει να μην είσαι τέλεια. Συναισθηματικά δώσε του το 100%, σε πιο πρακτικά θέματα όμως θέλει να νιώθει ο ήρωας σου. Ο τρόπος για να διατηρήσεις ζωντανή αυτή την ανάγκη του είναι, να αφήσεις το... αντρικό ένστικτο να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. 

Δε διαφωνώ καθόλου, ότι πρέπει να είμαστε ανεξάρτητες. Σκέψου όμως στρατηγικά, αν θες να τον κρατήσεις για πάντα δίπλα σου και πόσο μάλλον ευτυχισμένο. Θαύμασε τον ανδρισμό του και δείξε, πως είσαι ευγνώμων για τις φυσικές του ικανότητες. Δείξε εντυπωσιασμό για την επινοητικότητα του και την εξυπνάδα του, ακόμα κι αν γίνεις λιγάκι... υπερβολική, με την έννοια ότι θα μπορούσες και εσύ να το σκεφτείς. 

Με λίγα λόγια, άφησε τον να γίνει ο ήρωας σου, ένας σύγχρονος Einstein. Σκοπός της σχέσης δεν είναι να αποτελέσεις την καλύτερη γυναίκα ever, αλλά την καλύτερη σύντροφο στη ζωή του. Κάνοντας τον να αισθανθεί εκτίμηση για όσα προσφέρει στη σχέση, προκαλείς αυτομάτως χαμόγελα. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;