Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις «μπηχτές» του αφεντικού σου, χωρίς να χάσεις την αξιοπρέπεια και... τη δουλειά σου! - AllYou.gr

Search

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις «μπηχτές» του αφεντικού σου, χωρίς να χάσεις την αξιοπρέπεια και... τη δουλειά σου!

Παίξε άμυνα. 

27 Νοεμβρίου 2014

Είναι αρκετά συνηθισμένο ένας συνάδελφος ή ο προϊστάμενός μας να μη μας επιτίθεται άμεσα, αλλά να προσπαθεί να μας εκθέσει με κάθε ευκαιρία, μέσα από ερωτήσεις-παγίδες τύπου «τι έχεις σήμερα και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς;». Πώς θα ανταποκριθούμε στις «μπηχτές», χωρίς να χάσουμε την αξιοπρέπεια και ίσως... τη δουλειά μας;

Όπως εξηγεί ο David J. Lieberman, PhD, συγγραφέας του βιβλίου «Μπορείς να τους πείσεις», ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες μπορείς να βγεις νικήτρια σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο:

• Ποτέ μην παίρνεις αμυντική θέση. Από τη στιγμή που θα προσπαθήσεις να αμυνθείς, έχεις χάσει. Όχι μόνο κινδυνεύεις να φανείς ένοχη, αλλά ανοίγεις και το δρόμο για να συνεχίσει ο άλλος τη λεκτική επίθεση. Αν σε ρωτήσει «γιατί φαίνεσαι τόσο κουρασμένη σήμερα;», απόφυγε να απαντήσεις «το ξέρω ότι έχω αργήσει να παραδώσω την αναφορά, αλλά θα την έχω σύντομα έτοιμη».

• Μη δεχτείς αυτόματα τη βάση του συλλογισμού του άλλου. Αν σου πει «γιατί φαίνεσαι τόσο κουρασμένος;», μην απαντήσετε «ε, δεν κοιμήθηκα πολύ καλά χτες», αλλά ρώτησέ τον «γιατί το λες ότι φαίνομαι κουρασμένος;». Έτσι, θα θέσει την ερώτηση σε νέα βάση. Το επόμενο βήμα θα είναι να ξεγλιστρήσει με μια άσχετη απάντηση, όπως «δεν πολυμιλάς σήμερα» ή να σου πει αυτό ακριβώς που σκέφτεται, όπως «από το πρωί παλεύεις με εκείνη την αναφορά». Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να του απαντήσεις, για παράδειγμα, ότι ο όγκος της δουλειάς είναι υπερβολικός.

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

To ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξεβάφεις τα νύχια σου

Αυτή η συνήθεια, σου κάνει τα νύχια πιο αδύναμα.
ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να φύγει πιο γρήγορα ο επιχείλιος έρπης

Πως να επιταχύνεις τη διαδικασία εξαφάνισης του έρπη!
ΕΓΩ

Που οφείλεται το άγχος του Φθινοπώρου;

Αν μαζί με τα φύλλα έχει πέσει και η διάθεση σου, μάθε τι φταίει και προχώρα!
ΜΟΔΑ

5 από τα καλύτερα γαλλικά brands που πρέπει να γνωρίζεις

Πες "ναι" σε αυτές τις μάρκες, για να φέρεις τον παριζιάνικο αέρα στο ντύσιμό σου!
SEX

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ

Οι αλλαγές που θα βιώσεις, αν αποφασίσεις να αμφισβητήσεις τη Θεοπούλα.
ΥΓΕΙΑ

Πως αντιμετωπίζεται η ημικρανία από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική

Πως κάνει ο θεραπευτής τη διάγνωση και ποια η διαδικασία για την ανακούφιση.