Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις «μπηχτές» του αφεντικού σου, χωρίς να χάσεις την αξιοπρέπεια και... τη δουλειά σου! - AllYou.gr

Search

Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις «μπηχτές» του αφεντικού σου, χωρίς να χάσεις την αξιοπρέπεια και... τη δουλειά σου!

Παίξε άμυνα. 

27 Νοεμβρίου 2014

Είναι αρκετά συνηθισμένο ένας συνάδελφος ή ο προϊστάμενός μας να μη μας επιτίθεται άμεσα, αλλά να προσπαθεί να μας εκθέσει με κάθε ευκαιρία, μέσα από ερωτήσεις-παγίδες τύπου «τι έχεις σήμερα και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς;». Πώς θα ανταποκριθούμε στις «μπηχτές», χωρίς να χάσουμε την αξιοπρέπεια και ίσως... τη δουλειά μας;

Όπως εξηγεί ο David J. Lieberman, PhD, συγγραφέας του βιβλίου «Μπορείς να τους πείσεις», ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες μπορείς να βγεις νικήτρια σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο:

• Ποτέ μην παίρνεις αμυντική θέση. Από τη στιγμή που θα προσπαθήσεις να αμυνθείς, έχεις χάσει. Όχι μόνο κινδυνεύεις να φανείς ένοχη, αλλά ανοίγεις και το δρόμο για να συνεχίσει ο άλλος τη λεκτική επίθεση. Αν σε ρωτήσει «γιατί φαίνεσαι τόσο κουρασμένη σήμερα;», απόφυγε να απαντήσεις «το ξέρω ότι έχω αργήσει να παραδώσω την αναφορά, αλλά θα την έχω σύντομα έτοιμη».

• Μη δεχτείς αυτόματα τη βάση του συλλογισμού του άλλου. Αν σου πει «γιατί φαίνεσαι τόσο κουρασμένος;», μην απαντήσετε «ε, δεν κοιμήθηκα πολύ καλά χτες», αλλά ρώτησέ τον «γιατί το λες ότι φαίνομαι κουρασμένος;». Έτσι, θα θέσει την ερώτηση σε νέα βάση. Το επόμενο βήμα θα είναι να ξεγλιστρήσει με μια άσχετη απάντηση, όπως «δεν πολυμιλάς σήμερα» ή να σου πει αυτό ακριβώς που σκέφτεται, όπως «από το πρωί παλεύεις με εκείνη την αναφορά». Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να του απαντήσεις, για παράδειγμα, ότι ο όγκος της δουλειάς είναι υπερβολικός.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!