Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 θέματα για ξεκαθάρισμα πριν συγκατοικήσεις

Για να σε πάρει η μεταφορική, όχι ασθενοφόρο



Δεν ξέρω τι παίζει με το θέμα της συγκατοίκησης τα τελευταία χρόνια. Νομίζω όμως ότι αν είσαι νεαρής ηλικίας, δεν είναι και ευκολάκι να πιάσεις ένα δικό σου σπίτι, ακόμα κι αν τα έξοδα μοιράζονται. 

Αν το δεις καθαρά οικονομικά, καλύτερα να το βάλεις το στεφάνι (ή την υπογραφή στο δημαρχείο), για να το κάνεις και πιο επίσημο, μήπως και τσοντάρει και η θεία στο χωριό και εκείνος ο έχει-τον-τρόπο-του ξάδερφος της μάνας σου.

Αν το δεις συναισθηματικά, που έτσι πρέπει να το δεις, πριν πρωταγωνιστείτε σε αυτή την γκράντε υπερπαραγωγή που λέγεται Γάμος, δεν πρέπει να γίνει μια πρόβα τζενεράλε; 

Γιατί, ξέρεις, σε αυτές τις πρόβες βγαίνουν όλες οι ελλείψεις, οι παρατυπίες, το δέσιμο της ομάδας, τα αντανακλαστικά της παραγωγής... Και αυτές δείχνουν εάν το έργο θα έχει επιτυχία. 

Για να αυξήσεις τις πιθανότητες ενός sold out γάμου, και πριν ακόμα μαζέψετε πράγματα και αναμνήσεις στις κούτες της μεταφορικής, ξεκαθάρισε με τον σύντροφό σου τα εξής θέματα:

1. Το οικονομικό
Νοίκι, κοινόχρηστα, λογαριασμοί, οικιακός εξοπλισμός, μαστόρια, ναι, ναι, θα είναι αρκετούτσικα. Βάλτε τα κάτω, υπολογίστε και κάτι παραπάνω και πορευτείτε εν ειρήνη.

2. Τα οικιακά
Ρούχα, πιάτα, καθάρισμα, γενικές, ποιος θα κάνει τι; Κυρίως εάν δουλεύετε πολύ και οι δύο, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να συγκατοικήσετε με αράχνες και κατσαρίδες.

3. Τα κλειδιά
Πέρα από αυτά που θα έχετε οι δυο σας, ποιος άλλος θα έχει κλειδιά του σπιτιού; Πολύ, πολύ βασικό να ξέρετε ποιος μπορεί να μπαινοβγαίνει ανά πάσα στιγμή στον προσωπικό σας χώρο. Φίλοι, αδέρφια, μανάδες, πεθερές, ή απλά κανείς από όλους αυτούς; 

    

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.