Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η μέθοδος των τριών…

Πώς να μπεις σε σχέση, όταν είσαι για καιρό single


Νανά Χατζή

Μιλάμε για αρκετά χρόνια πριν, φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Μόλις είχα χωρίσει από μια σχέση με έναν καταπληκτικό τύπο, αλλά όσο υπέροχος κι αν ήταν, δεν ήταν ποτέ μόνο μαζί μου. Ο χωρισμός ήταν μονόδρομος κι επειδή ο πήχης μετά τον Μιχάλη είχε ανέβει στον ουρανό, αναγκάστηκα να μείνω πάρα πολύ καιρό μόνη. Στα μάτια μου και μέσα από το πρίσμα της απόρριψης, κανείς δεν ήταν τόσο ψηλός, αθλητικός, έξυπνος, γενναιόδωρος, επιτυχημένος, γοητευτικός! Σιγά σιγά και καθώς βίωνα τα  δικά μου 100 χρόνια μοναξιάς, αποφάσισα να ρίξω τα στάνταρ.

Και πάλι όμως, η ανυπομονησία μου να είμαι με κάποιον, έδιωχνε μακριά ακόμη και τον πιο αδιάφορο υποψήφιο. Σαν να υπήρχε μια φωτεινή επιγραφή στο μέτωπο μου, που αναβόσβηνε  προδίδοντας την απόλυτη αγωνία μου να μπω σε σχέση:  ‘’θέλω να τα φτιάξουμε, θέλω να τα φτιάξουμε ‘’.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη σε ένα πάρτι, σε ένα γάμο, σε ένα κάλεσμα φίλων. Αισθάνεσαι άσχημα με την ευτυχία των άλλων, που με τόση ευκολία σου την πετάνε στη μούρη, πιάνεις τον εαυτό σου να σκανάρει ακόμη και την πιο ανεπαίσθητη κίνηση τρυφερότητας ανάμεσα στα ζευγάρια. Ένα απλό άγγιγμα στα μαλλιά της ζευγαρωμένης σου φίλης από τον αγαπημενο της, μπορεί να σε κρατήσει ξάγρυπνη όλο το  βράδυ: γιατί εκείνη και όχι εγώ; Τι μου λείπει, τι κάνω λάθος, για πόσο ακόμη και πάει λέγοντας.

Κάποια στιγμή η αυτοποεποίθηση και η διάθεση μου είχαν φτάσει στα πατώματα. Ότι κι αν σκεφτόμουν, όσες προσπάθειες κι αν είχα κάνει, τίποτε δεν βοηθούσε: ξεκίνησα τένις, χορούς latin, αναρρίχηση, πήγα μόνη μου κρουαζιέρα με το Travel Plan,  ξεκίνησα Ιταλικά για να επικοινωνώ με τους φλερταδόρους Ιταλούς που γνώριζα στα νησιά. Τίποτε…

Ήμουν σε εκείνη την καταραμένη δεκαετία της ζωής του ανθρώπου γύρω στα 30 something, που όλα πρέπει να πάρουν ένα συγκεκριμένο δρόμο: ο άντρας, ο γάμος, το παιδί, η καριέρα , το σπίτι, τα χρήματα, η επιτυχία. Ε, εμένα, τα τρία πρώτα δεν μου καθόταν με τίποτα.

shesiin.jpg 

Και τότε με έναν τρόπο μαγικό, η λύση ήρθε και με βρήκε μόνη της. Ξεκίνησα να βγαίνω με έναν τύπο που με ήθελε πολύ. Για την ακρίβεια πάρα πολύ ... Εγώ, θα είμαι ειλικρινής, δεν τον ήθελα και τόσο, αλλά τον χρησιμοποίησα για να αλλάξω διάθεση και να βγω επιτέλους κι εγώ ένα ραντεβού. Να νιώσω οτι κάποιος με κυνηγάει.  Ραντεβού στο ραντεβού, τηλέφωνο στο τηλέφωνο, μπήκε στη ζωή μου και ο επόμενος. Ο Θάνος ήταν πολύ κούκλος και πολύ παντρεμένος επίσης. Ήξερα οτι ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι κανονικά μαζί του και οτι αν ξεκινούσαμε σχέση, πάλι θα κατέληγα μόνη στα πατώματα. Έτσι είναι, όταν έχεις γράψει χιλιόμετρα στο κοντέρ, τα λάθη τα  αποφεύγεις πριν να τα κάνεις…. Σκανάρεις πού θα πάει η σχέση με το καλημέρα σας…

Ξαφνικά έβγαινα με δύο άντρες. Από τον έναν έπαιρνα δόσεις αυτοπεποίθησης, από τον άλλον την απόλαυση να βγαίνω με έναν σούπερ κούκλο χωρίς το άγχος για το πού πάμε.

Και οι δύο μαζί δεν έφτιαχναν ούτε το μισό του άντρα που θα ήθελα να είμαι μαζί του, όμως με έναν τρόπο μαγικό οι δυό τους, έγιναν η γέφυρα για να περάσω στην επόμενη πίστα.  Να φύγω από το club των singles.  Και δεν θα το πιστέψεις, αλλά μέσα σε δύο μήνες είχα γνωρίσει τον Ηλία, τον τρίτο άνθρωπο μέσα σε όλη αυτή την ιστορία και ξεκίνησα μαζί του μια εντελώς τίμια, κανονική και δυνατή και από τις δύο πλευρές σχέση. Εννοείται βέβαια οτι αμέσως έκοψα με τους δύο προηγούμενους.

Το παιχνίδι της σχέσης μετά από τόσες χυλόπιτες αλλά και τόσες επιτυχίες στο βιογραφικό μου, νομίζω παίζεται στο πεδίο της αυτοπεποίθησης και στο πόσο απελπισμένη δείχνεις να βρεις σύντροφο!

Δεν απορείς που πολύ μεγαλύτερες γυναίκες, με δύο τρία παιδιά και διαζύγια στο παλμαρέ τους βρίσκουν πολύ πιο εύκολα σύντροφο, ο οποίος συνήθως  δείχνει και πολύ ερωτευμένος μαζί τους; Είναι απλό: οι γυναίκες αυτές έχουν την ηρεμία οτι έχουν κλείσει κάποιους κύκλους στη ζωή τους, ενώ ο άντρας που θα έρθει σε επαφή μαζί τους δεν διακρίνει την αγωνία και το άγχος που συνήθως έχει μια τριαντάρα για να κάνει σχέση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους