Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσακώνεστε συνέχεια; 4 ερωτήσεις για να καταλάβεις αν είσαι εσύ η πηγή του κακού

Η αγάπη θέλει δύο...



Συχνά, διαμαρτυρόμαστε για τη συμπεριφορά του συντρόφου μας. Εντοπίζουμε εύκολα αυτό που μας δυσαρεστεί ή δεν μας ικανοποιεί και ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Αυτή είναι, ίσως, η εύκολη λύση. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και να καταγράψουμε τα δικά μας λάθη.

Υπάρχει πάντοτε χώρος και χρόνος για να βελτιώσεις μια μακροχρόνια σχέση. Το σημαντικό είναι να απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν στον εαυτό σου και τη δική σου συμπεριφορά, που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις κατά πόσο είσαι και εσύ η πηγή του κακού.

1. Ανταποκρίνεσαι συναισθηματικά στο κάλεσμα του συντρόφου σου;

Συμπάσχεις, ακούς και εκτιμάς το άλλο σου μισό, δίνοντας του την προσοχή που του αξίζει; Όταν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση, τότε σίγουρα προσφέρεις περισσότερο.

2. Είσαι δεκτική στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις; 

Ένα ζευγάρι που "μοιράζεται" την αλληλοκατανόηση, συνειδητοποιεί πως μερικά προβλήματα δεν έχουν λύση. Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας του συντρόφου σου. Αυτό το στοιχείο δεν αλλάζει, αλλά ωριμάζει με τα χρόνια. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό που σε ενοχλεί είναι η υπομονή και η διαπραγμάτευση.

3. Πόσο καλά διαχειρίζεσαι την αρνητικότητα και κατά πόσο την αποκλιμακώνεις;

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να καταφέρεις να ρίξεις τους τόνους, κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης. Χρησιμοποίησε εκφράσεις που δείχνουν πως νοιάζεσαι ή μετανιώνεις και πρόσθεσε λίγη δόση χιούμορ. 

4. Αυτή η σχέση είναι για σένα ένα ταξίδι ζωής ή μια περιστασιακή εμπειρία;

Διανύουμε μια εποχή που το πιο εύκολο και ίσως καθόλου επίπονο πράγμα στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι ο χωρισμός. Με τη διαθεσιμότητα συντρόφων να σου γεννάει ελπίδες για κάτι καινούριο, το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να διατηρήσεις τις αξίες σου και θα ανταμειφτείς. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός