Πώς εξελίσσονται τα sms που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι στη διάρκεια της σχέσης τους; - AllYou.gr

Search

Πώς εξελίσσονται τα sms που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι στη διάρκεια της σχέσης τους;

Μπαίνουν κι αυτά... σε ρουτίνα.

13 Δεκεμβρίου 2014

Μια αναλύτρια δεδομένων, η Alice Zhao, αναρωτήθηκε τι μπορεί να αποκαλύπτουν τα sms που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι για την πορεία της σχέσης του. Και αποφάσισε να το εξετάσει στον εαυτό της: Άρχισε να αναλύει τα sms που αντάλλασσε με το σύζυγό της από τη στιγμή της γνωριμίας τους, το 2008, μέχρι σήμερα.

Τι παρατήρησε;

Όχι κάτι αναπάντεχο, πάντως: Με την πάροδο του χρόνου, τα μηνύματά τους άρχισαν να γίνονται λιγότερο παιχνιδιάρικα και ερωτικά και να επικεντρώνονται στο φαγητό της ημέρας και σε άλλα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, λέξεις όπως "γεια" και "αγάπη" αντικαταστάθηκαν από άλλες, π.χ. "γεύμα" και "ok". Ακόμη και η ώρα ανταλλαγής των μηνυμάτων άλλαξε: Ενώ στην αρχή κυμαινόταν από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 3 το πρωί, μετά το γάμο περιορίστηκε στις εργάσιμες ώρες.

Η σταδιακή μετάβαση μιας σχέσης από το πάθος στη ρουτίνα φαίνεται λοιπόν να αντικατοπτρίζεται και στα μηνύματά μας, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Zhao για την περίπτωση της δικής της σχέσης: "Όταν ακόμη βγαίναμε ραντεβού δεν βλεπόμασταν καθημερινά, οπότε ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γινόταν μέσω μηνυμάτων. Συχνά στέλναμε ο ένας στον άλλο sms για να δούμε τι κάνει ή να του πούμε ότι τον σκεφτόμαστε. Αλλά ως παντρεμένο ζευγάρι είμαστε πλέον μαζί συνέχεια, τα ραντεβού τα κανονίζουμε από κοντά, από κοντά ανταλλάσσουμε και τις τρυφερές κουβέντες. Έτσι, χρησιμοποιούμε τα μηνύματα κυρίως για να επιβεβαιώσουμε πρακτικές πληροφορίες", καταλήγει.

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!
ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.