Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι άντρες κάνουν τις μεγαλύτερες χαζομάρες, όπως επιβεβαιώνει και η επιστήμη

Ποια είναι η "θεωρία του ανόητου αρσενικού"; 


Γεωργία Κοντού

Την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς με το σύντροφό σου και θα επιμείνεις ότι είναι ανόητος, να ξέρεις ότι θα μπορείς να του προσκομίσεις και επιστημονικά στοιχεία που στηρίζουν τον ισχυρισμό σου. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε μια... πιο ανάλαφρη χριστουγεννιάτικη έκδοση της διακεκριμένης επιθεώρησης British Medical Journal, το 88,7% των νικητών των Βραβείων Δαρβίνου, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο σε όσους εμπλέκονται στα πιο ηλίθια ατυχήματα, είναι γένους αρσενικού.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η έρευνα εκπονήθηκε από έναν έξυπνο άντρα - ή μάλλον ένα 15χρονο αγόρι, το Βρετανό Ben Alexander Daniel Lendrem, σε συνεργασία με το στατιστικολόγο πατέρα του, Dennis Lendrem. Πατήρ και υιός έγραψαν ότι οι κίνδυνοι στους οποίους θέτει τον εαυτό του ένας ανόητος είναι "χωρίς νόημα, όπου η ανταμοιβή είναι αμελητέα έως και ανύπαρκτη, ενώ το αποτέλεσμα συχνά υπερβολικά αρνητικό και ενίοτε μοιραίο". Οι ερευνητές μάς σύστησαν μάλιστα τη "θεωρία του ανόητου αρσενικού" (male idiot theory, ΜΙΤ), σύμφωνα με την οποία πολλές από τις ριψοκίνδυνες συμπεριφορές, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οι άντρες αποδίδονται, απλά, στην ηλιθιότητά τους. 

Ο στατιστικολόγος και ο γιος του κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσαν, σύμφωνα με την επιστημονική μεθοδολογία, τα δεδομένα των τελευταίων 20 χρόνων από τα Βραβεία Δαρβίνου. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βραβεύτηκαν 282 άντρες και 36 γυναίκες, μια στατιστικά σπουδαία διαφορά, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι τυχαία. Ενδεικτικά, ανάμεσα στους -μετά θάνατον- νικητές των βραβείων ήταν ένας άντρας που πυροβόλησε τον εαυτό του στο κεφάλι για να αποδείξει στο φίλο του ότι το πιστόλι του είναι οπλισμένο, καθώς και ένας τρομοκράτης που δεν έβαλε αρκετά γραμματόσημα στο βομβιστικό πακέτο που σκόπευε να στείλει, με αποτέλεσμα αυτό να επιστραφεί στη διεύθυνσή του - κι εκείνος να μην παραλείψει να το ανοίξει.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας