Επιτυχημένη σχέση; Αυτά είναι τα 3 στάδια που περνάει! - AllYou.gr

Search

Επιτυχημένη σχέση; Αυτά είναι τα 3 στάδια που περνάει!

Deep love.

20 Δεκεμβρίου 2014

Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζουν την έλξη που νιώθουν προς τους άλλους στην εμφάνιση, στην προσωπικότητα και το σεξαπίλ, αλλά αγνοούν την ενεργειακή δύναμη που συμβάλλει σε έναν επιτυχημένο δεσμό.

Σκέψου ένα τουλάχιστον γνωστό σου ζευγάρι που ακόμα ακτινοβολεί αγάπη κι εκτίμηση ο ένας για τον άλλο. Πως τα καταφέρνουν άραγε; Σύμφωνα με τις απόψεις των ψυχολόγων, κάθε επιτυχημένη σχέση που διαρκεί στο χρόνο, περνάει τα παρακάτω τρία καθοριστικά στάδια:

1. Άγριο πάθος

Αυτή η φάση είναι και η πιο εύκολη. Συνήθως, η καλή εμφάνιση και τα ερωτικά vibes μάς ελκύουν σεξουαλικά. Ρομαντισμός και αρχικός ενθουσιασμός είναι τα χαρακτηριστικά της, μέχρι να ξεθωριάσει η πρώτη αυτή θετική λάμψη και να περάσει κανείς στο επίπεδο της συνειδητοποίησης, μιας και οι φαντασιώσεις καταλήγουν ψευδαίσθηση. 

3. Απογοήτευση

Όταν χαθεί πια η μαγεία, μπορεί να εμφανιστούν δυσαρέσκειες, που συνεχώς μεγαλώνουν. Ο σύντροφος που από την αρχή θεώρησες εξαιρετικό και ικανό να σου προσφέρει μια συναρπαστική ερωτική εμπειρία, τώρα σου φαίνεται απλά βαρετός. Οι συνήθειες που έβρισκες ενδιαφέρουσες, τώρα σε φτάνουν εκτός ορίων. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να ξεπεραστεί με την απόλυτη ορθότητα σκέψης, προκειμένου να κρατήσει μια σχέση. Ποιος είναι ο τρόπος; Οι ψυχολόγοι προτείνουν την αναγνώριση και εκτίμηση της διαφορετικότητας και του ασυμβίβαστου μεταξύ σας. Απομακρύνετε τα αρνητικά συναισθήματα που πιθανότατα σας φέρνουν σε σύγκρουση.

3. Check – up

Προσπάθησε να θυμηθείς τη στιγμή της γνωριμίας σας και το πρώτο στάδιο. Τι σας έφερε κοντά; Κατέγραψε τα θετικά στοιχεία του που σε συναρπάζουν ακόμη, αλλά και τα αρνητικά για τα οποία θα μπορούσες να ασκήσεις κριτική μέσω μιας βαθμολόγησης. Πόσο σε απογοητεύουν στην κλίμακα από το 0 έως το 10; Έπειτα προσπάθησε να κάνεις μια αυτό - θεραπεία. Μίλα στον εαυτό σου για αυτά τα μειονεκτήματα κι αν είσαι πραγματικά αποφασισμένη να μη χωρίσεις, πείσε τον εαυτό σου, ότι παρ όλη την απογοήτευση, ο σύντροφος σου είναι ιδανικός. Μείωσε την επιρροή που σου ασκούν τα αρνητικά στοιχεία του, με στόχο να κατεβάσεις τη βαθμολογία προς το 0, κάθε φορά που τα σκέφτεσαι. Ο αγαπημένος σου δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να σε ικανοποιήσει, αποδέξου τον και με αυτά τα χαρακτηριστικά του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!