Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 προτερήματα που ΠΡΕΠΕΙ να αναζητήσεις σε έναν άντρα

Είναι απαραίτητα για μια υγιή σχέση!


Γεωργία Κοντού

Αν ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά είναι να βρεις έναν καλό σύντροφο, αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσεις στις νέες -ή παλαιότερες- γνωριμίες σου. Παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία μιας σχέσης. Δοκιμασμένο.

1. Να είναι ξεκάθαρος απέναντί σου. Να σου μιλάει ντόμπρα και με ειλικρίνεια. Ακόμη κι αν δεν σου λέει πάντα ό,τι θέλεις να ακούσεις, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι τα πιστεύει. Η ευθύτητα και η τιμιότητα σε έναν άντρα είναι βασική προϋπόθεση για να τον εμπιστευτείς και να ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς πάνω του κάθε φορά που θα έχεις ανάγκη μια ειλικρινή γνώμη - με εξαίρεση ίσως την ερώτηση: "έχω παχύνει;".

2. Να είναι σε θέση να αυτοσαρκαστεί. Η ζωή είναι δύσκολη, ειδικά αν έχεις την τάση να την παίρνεις υπερβολικά στα σοβαρά. Γι' αυτό, θα σε βοηθήσει να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο με χιούμορ, που θα είναι σε θέση να "ελαφραίνει" την ατμόσφαιρα κάθε φορά που θα περνάτε δύσκολα. Ειδικά η ικανότητα του αυτοσαρκασμού δείχνει αυτοπεποίθηση και ευφυΐα σε έναν άντρα.

3. Να σου αφιερώνει άφθονο χρόνο. Ένας άντρας που φαίνεται μονίμως απασχολημένος με τη δουλειά του μπορεί να περιβάλλεται από μυστήριο και από μια αύρα επαγγελματικής επιτυχίας που αρχικά θα σε γοητεύσει. Όμως με την πάροδο του χρόνου μια σχέση στην οποία δεν έχει επενδυθεί χρόνος και από τις δύο πλευρές είναι καταδικασμένη να παρακμάσει και να αποτύχει. Ακόμη λοιπόν κι αν ο -υποψήφιος- σύντροφός σου δεν είναι σε θέση να σου χαρίσει όλο το χρυσάφι του κόσμου (ή ούτε καν το μισό), είναι πιθανότερο να σε κερδίσει, και κυρίως να σε κρατήσει, με χειρονομίες που αποδεικνύουν ότι αξίζεις το χρόνο του.

4. Να δείχνει κατανόηση. Ένας καλός σύντροφος είναι ταυτόχρονα και αληθινός φίλος, ο οποίος μπορεί να συμμεριστεί τη χαρά και να κατανοήσει τη θλίψη σου. Βασική προϋπόθεση για να έχετε αληθινή επικοινωνία είναι να μπορεί να μπει στη θέση σου και να καταλάβει πώς αισθάνεσαι.

5. Να μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν πειράζει αν μετά από ένα σφάλμα του ενεργοποιεί, αρχικά, τις άμυνές του: είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σημασία έχει μακροπρόθεσμα να μπαίνει σε διαδικασία να το εξετάζει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, ώστε να επωφελείται ακόμη και από μια αρνητική εμπειρία. Μόνο έτσι εξελίσσεται ένας άνθρωπος - και μαζί με αυτόν, οι προσωπικές σχέσεις του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως