Διακρίνεις χωρισμό στον ορίζοντα; 3 συμβουλές για να σώσεις τη σχέση σου! - AllYou.gr

Search

Διακρίνεις χωρισμό στον ορίζοντα; 3 συμβουλές για να σώσεις τη σχέση σου!

Blame game.

01 Ιανουαρίου 2015

Όλοι τα κάνουμε «θάλασσα» κάποια στιγμή στη ζωή μας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν μια σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης, τότε υπάρχει μια περίπλοκη σειρά από λόγους, φαινομενικά ανεξήγητους. 

Στην πραγματικότητα και οι δυο σύντροφοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην συναισθηματικά αποσύνδεση και τη δυσαρέσκεια που οδηγεί σε αυτό το στάδιο του χωρισμού. Δυστυχώς, όμως η άρνηση και η αυτοάμυνα μπορούν να αποτρέψουν την απαραίτητη αλλαγή και θεραπεία, για να αναθεωρηθεί η κατάσταση

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν ένα άτομο αισθάνεται «θύμα», δεν αναγνωρίζει το μερίδιο της δικής του ευθύνης, που συνέβαλε στην ανάπτυξη των προβλημάτων. Κι αν πιστεύεις πως εσύ δε φταις σε τίποτα, τότε σκέψου τις φορές που είπες ψέματα, ζήλεψες έντονα, φλέρταρες με άλλους άντρες. 

Η πρόκληση: Κάνε τις σημαντικότερες αλλαγές και στόχευσε στη διάρκεια της σχέσης σας. 

1. Μοιράσου τις προθέσεις σου. Μην κρατάς μυστικό το γεγονός ότι α) αναγνωρίζεις τις καταστροφικές σου συνήθειες, β) προθυμοποιείσαι να κάνεις κάτι για να τις αλλάξεις. Ίσως μοιάζει επικίνδυνο και νιώθεις ευάλωτη, σε περίπτωση που παραδεχτείς ότι πρόκειται να προχωρήσεις σε αλλαγή τακτικής, αλλά η από κοινού προσπάθεια και η στήριξη είναι σημαντικότερα από το αίσθημα ντροπής. 

2. Ζήτα αξιολόγηση. Συνεχίστε τη μεταξύ σας επικοινωνία και παραμείνετε ειλικρινείς. Ειδικά κατά το πρώτο διάστημα ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές συζητήσεις, ώστε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους κλίνετε προς συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτή η μέθοδος βοηθά να κάνεις ένα delete στο παρελθόν και να ανοίξεις διάπλατα την πόρτα στο μέλλον. 

3. Πίστεψε στον εαυτό σου. Σημείωσε σε μια ατζέντα τα βήματα προόδου που πραγματοποιείς και υπενθύμισε στον εαυτό σου το σημείο εκκίνησης και το σημείο που βρίσκεσαι τώρα.  Αν ποτέ εμφανιστούν στιγμές οπισθοδρόμησης, δέξου τες, συγχώρεσε τον εαυτό σου για το λανθασμένο βήμα και κάνε άλμα στις συνήθειες που προσπαθείς να καλλιεργήσεις. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.