Παιδί χωρισμένων γονιών; Αυτά είναι τα 3 μαθήματα που αποκομίζεις από αυτή την εμπειρία - AllYou.gr

Search

Παιδί χωρισμένων γονιών; Αυτά είναι τα 3 μαθήματα που αποκομίζεις από αυτή την εμπειρία

Μάθε από τα λάθη τους.

05 Ιανουαρίου 2015

Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε σε μια οικογένεια, όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτό μας... έτυχε. Κι ενώ φαινομενικά η οικογενειακή κατάσταση και η σχέση ανάμεσα στα μέλη μοιάζει ιδανική, ονειρεμένη, όπως τα παραμύθια, δυστυχώς, αργότερα διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. 

Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν την ροή των πραγμάτων, η σχέση δοκιμάζεται και οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τους όρους συνύπαρξης και την κοινή τους πορεία. Αν αυτό δεν βγει σε καλό, τότε ναι, πιθανότατα να ανήκεις και εσύ, σε μια οικογένεια χωρισμένων γονιών. 

Ως ενήλικας, θα έχεις πια αντιληφθεί πως ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι κάτι πολύ παραπάνω και περίπλοκο από ότι δυο βέρες και όρκοι αιώνιας πίστης και αγάπης. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι κανένα «παιδί» δεν πρέπει να κατηγορεί τους γονείς του για τις συζυγικές τους αποφάσεις, όση κι αν είναι η απογοήτευση που το πικραίνει. 

Αντιθέτως, η εμπειρία των γονιών σου είναι πολύτιμη, ώστε να μάθεις τρεις αλήθειες, που θα σε κρατούν με τα πόδια στη γη.

1. Κανένας γάμος δεν αποκλείει την αποτυχία. Δεν έχει καμία σημασία το πόσο αγαπημένο ή ερωτευμένο είναι το ζευγάρι ή αν νιώθεις πως ήταν γραφτό να βρεθεί στη ζωή. Ο γάμος και η σχέση θέλουν δουλειά, σκληρή και επίμονη δουλειά. Και το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορούν να κάνουν δύο σύντροφοι είναι να χαλαρώσουν, βασιζόμενοι στην έννοια του «δεδομένου» και του τέλειου.

2. Η αγάπη είναι επιλογή. Τα συναισθήματα του ανθρώπου είναι άστατα. Κάποιες μέρες μπορεί να ξυπνήσεις γεμάτη έρωτα για το σύντροφό σου και άλλες να αναρωτηθείς, «πάλι αυτός δίπλα μου;». Η στοργή και η αγάπη είναι συναίσθημα, αλλά το να μένετε μαζί, είναι μια επιλογή που προέρχεται από τη δέσμευση.

3. Ο γάμος είναι μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση. Είτε έχει να κάνει με τους όρκους πίστης και αφοσίωσης, είτε με τη μοιρασιά στις δουλειές του σπιτιού, κάθε γάμος είναι "πνιγμένος" από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Τι κρατά τους συζύγους μαζί; Η προσπάθεια να αναθεωρήσουν τα σπασμένα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!