3 πράγματα που πρέπει να καταλάβεις για τα συναισθήματα ενός άντρα - AllYou.gr

Search

3 πράγματα που πρέπει να καταλάβεις για τα συναισθήματα ενός άντρα

Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτά.

05 Ιανουαρίου 2015

Βασικά, οι περισσότερες από εμάς έχουμε αποκτήσει την πεποίθηση, πως άντρας και συναίσθημα δεν πάνε μαζί, αυτό όμως δεν αληθεύει. Οι άντρες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα όταν θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Τι φταίει και «κλειδώνουν» οτιδήποτε αισθάνονται μέσα τους; Μήπως είσαι εσύ το μεγαλύτερο εμπόδιο;

Επέτρεψε μου να σου εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει και να σου μάθω, πως μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη γνώση, ώστε να  «χτίσεις» μια σταθερή βάση για μια ασφαλή και διαρκή σχέση.

1. Υπάρχει διαφορά συναισθημάτων μεταξύ αντρών και γυναικών. Μεγάλο κομμάτι του πόνου και της απογοήτευσης που νιώθουν οι γυναίκες, μπορούν να το αντιμετωπίζουν εξαιτίας του ανεπτυγμένου συστήματος χειρισμού που διαθέτουν. Οι άντρες αντιθέτως, χρειάζονται περισσότερο χρόνο, για να επεξεργαστούν το συναίσθημα, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν σε τρόπους διαφυγής, όπως ο αθλητισμός, η τηλεόραση ή η εργασία.

2. Μην ασκείς πίεση, για να «διορθώσεις» τα δικά σου συναισθήματα. Φυσικά, θέλεις να συνοδεύεσαι από ένα σύντροφο που γνωρίζει καλά πώς να ικανοποιεί τα αισθήματα και τις επιθυμίες σου. Είναι αυτός ο ρόλος του άντρα: να σε φροντίζει, να σε ακούει, να δείχνει ενδιαφέρον, να δείχνει πίστη και αγάπη, ενώ ταυτόχρονα είναι ο καλύτερος εραστής. Όταν όμως απαιτείς από έναν άντρα να φορτωθεί τα δικά σου συναισθήματα απογοήτευσης, φόβου ή αβεβαιότητας, τότε ασκείς πίεση και στους δυο. Να θυμάσαι πως, καμία συντροφική σχέση δεν είναι δυνατό να καλύψει όλες τις ψυχολογικές σου ανάγκες. 

3. Πάρε προβάδισμα στη θετική επικοινωνία. Τώρα που είσαι πιο έμπειρη στην αναγνώριση των συναισθημάτων σας και στο πώς να τα μοιράζεστε, χρησιμοποίησε αυτή τη γνώση, για να δημιουργήσεις ένα θετικό περιβάλλον. Πώς; Πάντα να στέκεσαι με πνεύμα συμπόνιας και κατανόησης απέναντι του. Ξέρω ότι αυτό είναι ίσως δύσκολο, αλλά με αυτή τη μέθοδο θα ενεργοποιήσεις το « δούναι και λαβείν». Αντί να σκέφτεσαι, πως ξεσπά σε κάποια δραστηριότητα εσκεμμένα ή επειδή είναι αναίσθητος, πρέπει να αντιληφθείς, ότι χρειάζεται την υποστήριξη σου τη δεδομένη στιγμή. 

Μην αφήσεις χώρο στα αρνητικά συναισθήματα, που θα μπουν ανάμεσα σας και θα βλάψουν την καταπληκτική σας σχέση. Μάθε να τα μοιράζεσαι με το σύντροφο σου και αυτός θα ανταποκριθεί άμεσα.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!