Μόλις χώρισες; Δες πόσο χρόνο θα σου πάρει να το ξεπεράσεις! - AllYou.gr

Search

Μόλις χώρισες; Δες πόσο χρόνο θα σου πάρει να το ξεπεράσεις!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει.

15 Ιανουαρίου 2015

Ένας χωρισμός μοιάζει συχνά με το τέλος του κόσμου. Τουλάχιστον με το τέλος του δικού σου κόσμου και φέρνει του μαζί μια σειρά από δύσκολες αλλαγές, όπως το να επιστρέψεις στον άλλον τα πράγματα που είχε αφήσει στο σπίτι σου, να απαντήσεις στο βουνό από ερωτήσεις που θα σου κάνει η κοινή σας παρέα ή να συνηθίσεις ότι δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα κάθε φορά που θα θέλεις να μοιραστείς μαζί του κάτι που είδες στον δρόμο και σε έκανε να ξεκαρδιστείς στα γέλια. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να χωρίσεις από μία σχέση σε τοποθετεί αυτόματα σε μια επίπονη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των πραγμάτων, ακόμα κι αν ήσουν εσύ αυτή που τον επέλεξες. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να χρειάζεσαι τον χρόνο σου προκειμένου να μπορέσεις να ξαναδείς την καθημερινότητα σου με απόλυτα θετική ματιά και αισιοδοξία. Κι η αλήθεια είναι πως ο «χρόνος» δεν μετράει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το διάστημα στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να αφήνουμε πραγματικά πίσω μας έναν χωρισμό ορίζεται στους 3 μήνες.  

Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 155 ενήλικες οι οποίοι βίωσαν πρόσφατα έναν χωρισμό, και η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, αναφέρει ότι το 71% των ερωτηθέντων άρχισε να απαντάει με θετικό τρόπο σε ερωτήσεις σχετικά με τον χωρισμό περίπου 11 εβδομάδες αφότου αυτός είχε συμβεί. Μερικά από τα πράγματα που αναφέρουν τα άτομα που συμμετείχαν είναι πως από ένα σημείο και μετά άρχισαν να αισθάνονται πως «ωρίμασαν σαν άνθρωποι» ή πως «έμαθαν πολλά για τον ίδιο τον εαυτό τους».

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα δείγματα αποδεικνύουν ότι το να δημιουργούμε αισιόδοξες σκέψεις και θετικά συναισθήματα ως αποτέλεσμα ενός χωρισμού συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι αρχικά είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν μάθουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε έχοντας το παραπάνω δεδομένο στο μυαλό μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε έναν χωρισμό θα είναι από την πρώτη στιγμή αρκετά διαφορετικός και σίγουρα πιο ψύχραιμος. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!