Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μόλις χώρισες; Δες πόσο χρόνο θα σου πάρει να το ξεπεράσεις!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει.



Ένας χωρισμός μοιάζει συχνά με το τέλος του κόσμου. Τουλάχιστον με το τέλος του δικού σου κόσμου και φέρνει του μαζί μια σειρά από δύσκολες αλλαγές, όπως το να επιστρέψεις στον άλλον τα πράγματα που είχε αφήσει στο σπίτι σου, να απαντήσεις στο βουνό από ερωτήσεις που θα σου κάνει η κοινή σας παρέα ή να συνηθίσεις ότι δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα κάθε φορά που θα θέλεις να μοιραστείς μαζί του κάτι που είδες στον δρόμο και σε έκανε να ξεκαρδιστείς στα γέλια. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να χωρίσεις από μία σχέση σε τοποθετεί αυτόματα σε μια επίπονη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των πραγμάτων, ακόμα κι αν ήσουν εσύ αυτή που τον επέλεξες. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να χρειάζεσαι τον χρόνο σου προκειμένου να μπορέσεις να ξαναδείς την καθημερινότητα σου με απόλυτα θετική ματιά και αισιοδοξία. Κι η αλήθεια είναι πως ο «χρόνος» δεν μετράει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το διάστημα στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να αφήνουμε πραγματικά πίσω μας έναν χωρισμό ορίζεται στους 3 μήνες.  

Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 155 ενήλικες οι οποίοι βίωσαν πρόσφατα έναν χωρισμό, και η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, αναφέρει ότι το 71% των ερωτηθέντων άρχισε να απαντάει με θετικό τρόπο σε ερωτήσεις σχετικά με τον χωρισμό περίπου 11 εβδομάδες αφότου αυτός είχε συμβεί. Μερικά από τα πράγματα που αναφέρουν τα άτομα που συμμετείχαν είναι πως από ένα σημείο και μετά άρχισαν να αισθάνονται πως «ωρίμασαν σαν άνθρωποι» ή πως «έμαθαν πολλά για τον ίδιο τον εαυτό τους».

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα δείγματα αποδεικνύουν ότι το να δημιουργούμε αισιόδοξες σκέψεις και θετικά συναισθήματα ως αποτέλεσμα ενός χωρισμού συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι αρχικά είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν μάθουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε έχοντας το παραπάνω δεδομένο στο μυαλό μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε έναν χωρισμό θα είναι από την πρώτη στιγμή αρκετά διαφορετικός και σίγουρα πιο ψύχραιμος. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη