Κάτι κουρασμένοι ψεύτες... - AllYou.gr

Search

Κάτι κουρασμένοι ψεύτες...

Καταφεύγουμε πιο εύκολα στα ψέματα και τις απάτες όταν είμαστε κουρασμένοι και άυπνοι, σύμφωνα με έρευνα.

19 Ιουλίου 2014

Όταν νιώθεις εξαντλημένη, είναι πιθανότερο να απογοητεύσεις τους γύρω σου λέγοντας ψέματα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι συμπέραναν ότι κάθε φορά που έχουμε πεσμένα επίπεδα ενέργειας, πέφτουν και οι ηθικές άμυνές μας.

"Σε αντίθεση με την υπόθεση ότι οι καλοί άνθρωποι συνήθως κάνουν καλές πράξεις και οι κακοί άνθρωποι κακές, διαρκώς συσσωρεύονται στοιχεία που δείχνουν ότι οι καλοί άνθρωποι μπορεί να φερθούν ανήθικα και οι κακοί ηθικά, ανάλογα με τις εκάστοτε πιέσεις", γράφει η σχετική επιστημονική δημοσίευση στην επιθεώρηση "Harvard Business Review".

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να κάνουν μια σειρά από απλές πνευματικές ασκήσεις. Κάθε εθελοντής θα αμειβόταν ανάλογα με τον αριθμό ασκήσεων που θα υποστήριζε ότι είχε λύσει (οι συμμετέχοντες νόμιζαν ότι οι λύσεις των ασκήσεων ήταν ανώνυμες). Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι συμμετέχοντες που κλήθηκαν να λύσουν τις ασκήσεις σε ώρες που κανονικά εκείνοι κοιμούνται -δηλαδή οι πρωινοί τύποι αργά το βράδυ και τα "νυχτοπούλια" νωρίς το πρωί- "φούσκωσαν" τον αριθμό των ασκήσεων που υποτίθεται ότι είχαν λύσει, για να εισπράξουν περισσότερα χρήματα. 

Ασχέτως βέβαια του αν θα επαληθευτούν τα συμπεράσματα του πειράματος, τα οφέλη του επαρκούς ύπνου στη σωματική και ψυχική υγεία είναι αδιαμφισβήτητα.

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!
ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.