Αυτό είναι το Νο1 χαρακτηριστικό που σε κάνει πιο ελκυστική στα μάτια των άλλων - AllYou.gr

Search

Αυτό είναι το Νο1 χαρακτηριστικό που σε κάνει πιο ελκυστική στα μάτια των άλλων

(Και δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση σου)

20 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να αισθάνεται γοητευτική. Για αυτό και οι περισσότερες από εμάς ξοδεύουμε τόσο χρόνο και χρήμα για να γίνουμε ομορφότερες. Οι μεγαλύτερες και πιο σέξι σταρ του πλανήτη όμως απαντούν αποστομωτικά κάθε φορά που τις ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της αψεγάδιαστης εμφάνισης τους: «η ομορφιά πηγάζει από μέσα μου». Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τον παραπάνω ισχυρισμό. Ναι, ο εσωτερικός μας κόσμος είναι αυτός που μας κάνει να δείχνουμε γοητευτικότερες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «Personality and Individual Differences» η καλοσύνη είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες στα μάτια των άλλων και κυρίως των αντρών. Οι 120 συμμετέχοντες στην έρευνα βαθμολόγησαν 60 άγνωστες σε αυτούς γυναίκες με βάση την γοητεία τους. Δύο εβδομάδες μετά βαθμολόγησαν τις ίδιες φωτογραφίες γυναικών, μόνο που στο δεύτερο αυτό πείραμα οι συμμετέχοντες μάθαιναν τα αρνητικά ή τα θετικά χαρακτηριστικά των γυναικών που αξιολογούσαν. Οι γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν ως «κακές» πήραν χαμηλότερη βαθμολογία συγκριτικά με αυτές που είχαν χαρακτηριστεί ως καλοσυνάτες, τόσο στην πρώτη αξιολόγηση όσο και στη δεύτερη. Μάλιστα στη δεύτερη αξιολόγηση πήραν λιγότερους βαθμούς από ότι στην πρώτη.

Μπορεί η καλοσύνη να μην αλλάζει κάποια ψεγάδια του προσώπου μας, σίγουρα όμως δημιουργεί καλύτερη εντύπωση στους άλλους και μας βοηθά να φαινόμαστε πιο γοητευτικές, τόσο σε ένα ρομαντικό ραντεβού όσο και σε μια συνέντευξη για δουλειά. Αντίθετα η αρνητική διάθεση, η επιθετικότητα και η κακία μπορεί να αλλάξει τις εκφράσεις του προσώπου μας ή το βλέμμα μας, κάνοντάς μας να δείχνουμε λιγότερο θελκτικές. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!