Η επιστήμη ξέρει γιατί είσαι ακόμη single - AllYou.gr

Search

Η επιστήμη ξέρει γιατί είσαι ακόμη single

Για όλα φταίει η οικονομική κρίση, κορίτσια...

21 Ιανουαρίου 2015

Μία νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να δώσει απάντηση στο μεγαλύτερο άγχος των περισσότερων γυναικών. Στο αιώνιο ερώτημα «εγώ γιατί δεν έχω αποκατασταθεί ακόμα;». 

Το Κέντρο Ερευνών Pew αναφέρει, λοιπόν, πως το 20% των ενηλίκων πάνω από 25 ετών με μέτριο ετήσιο εισόδημα δεν έχουν παντρευτεί ποτέ ενώ οι ενήλικοι που έχουν αρκετά μεγάλο εισόδημα παντρεύονται σε πιο συχνή κλίμακα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι που είναι λιγότερο μορφωμένοι δεν προχωρούν εύκολα στο μεγάλο βήμα του γάμου κάτι που ισχύει και για τα δύο φύλλα. Μάλιστα, οι άντρες είναι πιο πιθανό να μην παντρευτούν και αυτό συνδέεται με το γεγονός πως στις ηλικίες 15 – 54 υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας. Παράλληλα, το  78% των ανύπαντρων γυναικών αναφέρουν πως για εκείνες σημαντικός παράγοντας επιλογής συντρόφου είναι να έχει σταθερή εργασία και εισόδημα.

Αυτό το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με τη νοοτροπία των προηγουμένων γενιών που τότε τα ζευγάρια αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μαζί, καθώς πλέον υπάρχει η τάση οι νέοι να θέλουν να σταθούν πρώτα γερά στα πόδια τους πριν μπουν στην διαδικασία να δημιουργήσουν. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!