Η επιστήμη ξέρει γιατί είσαι ακόμη single - AllYou.gr

Search

Η επιστήμη ξέρει γιατί είσαι ακόμη single

Για όλα φταίει η οικονομική κρίση, κορίτσια...

21 Ιανουαρίου 2015

Μία νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να δώσει απάντηση στο μεγαλύτερο άγχος των περισσότερων γυναικών. Στο αιώνιο ερώτημα «εγώ γιατί δεν έχω αποκατασταθεί ακόμα;». 

Το Κέντρο Ερευνών Pew αναφέρει, λοιπόν, πως το 20% των ενηλίκων πάνω από 25 ετών με μέτριο ετήσιο εισόδημα δεν έχουν παντρευτεί ποτέ ενώ οι ενήλικοι που έχουν αρκετά μεγάλο εισόδημα παντρεύονται σε πιο συχνή κλίμακα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι που είναι λιγότερο μορφωμένοι δεν προχωρούν εύκολα στο μεγάλο βήμα του γάμου κάτι που ισχύει και για τα δύο φύλλα. Μάλιστα, οι άντρες είναι πιο πιθανό να μην παντρευτούν και αυτό συνδέεται με το γεγονός πως στις ηλικίες 15 – 54 υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας. Παράλληλα, το  78% των ανύπαντρων γυναικών αναφέρουν πως για εκείνες σημαντικός παράγοντας επιλογής συντρόφου είναι να έχει σταθερή εργασία και εισόδημα.

Αυτό το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με τη νοοτροπία των προηγουμένων γενιών που τότε τα ζευγάρια αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μαζί, καθώς πλέον υπάρχει η τάση οι νέοι να θέλουν να σταθούν πρώτα γερά στα πόδια τους πριν μπουν στην διαδικασία να δημιουργήσουν. 

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!