Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο πρώην μου θέλει να τα ξαναβρούμε

Θέλει επανασύνδεση; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που οφείλεις να προσέξεις πριν πεις το «ναι» στον πρώην σου που θέλει να τα ξαναβρείτε.



Σίγουρα δεν ήσουν εσύ αυτή που διάλεξε αυτόν τον χωρισμό. Να που όμως ήρθε η στιγμή που εκείνος γύρισε πίσω μετανιωμένος, δηλώνοντας σου την διάθεση του να προσπαθήσει από την αρχή. Μπορεί να θέλεις σαν τρελή να ουρλιάξεις από χαρά και ικανοποίηση. Μπορεί με το ζόρι να κρατιέσαι να μην φωνάξεις από το πρώτο λεπτό ένα μεγάλο «ναι!». Συγκρατήσου! Και σκέψου καλά αν αυτή η επανασύνδεση είναι αυτό που πραγματικά θες.

"Ο πρώην μου θέλει να τα ξαναβρούμε", λες. Mια νέα αρχή μαζί του έχει τίποτα να σου προσφέρει εκτός από ένα μπάλωμα στον πληγωμένο σου εγωισμό; Βάλε τη λογική σου δουλέψει και πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι προκειμένου να καταλήξεις σε μία ασφαλή απόφαση. Το αξίζεις. Στο κάτω - κάτω εκείνος έφυγε πρώτος...

1. Κάνε αργά (πολύ αργά) βήματα.

Σε καμία περίπτωση μην γυρίσεις με την πρώτη κίνηση μετάνοιας από μέρους του. Πάρε τον χρόνο σου, ώστε να ελέγξεις το κατά πόσο άλλαξες εσύ η ίδια από αυτόν τον χωρισμό, πόσο σε πλήγωσε, ποια είναι τα κίνητρά του και ποια είναι τα δικά σου θέλω. Άφησέ τον να σου αποδείξει αν άλλαξε και τι ζητά από την ζωή σου με αυτή την ξαφνική επιστροφή. Το κίνητρο δεν είναι πάντα η αγάπη.

2. Το ένστικτο σου ξέρει.

Επέστρεψε λοιπόν και εσύ ήσουν σίγουρη πως αυτό ήθελες. Τώρα όμως είναι η ώρα να ξεκινήσουν οι δεύτερες σκέψεις. Μίλησε μαζί του ώριμα και μάθε τα ειλικρινή συναισθήματά του για εσένα. Αν σου αποκαλύψει ότι έχει συναισθήματα αλλά νιώθεις πως δεν είναι αληθινά, μην σπαταλάς τον χρόνο σου. Αν πάλι έχει, θα το καταλάβεις. Άκουσε το ένστικτό σου.

3. Κάνε μια σωστή, νέα αρχή.

Γύρισε τη σκέψη σου πίσω και βρες τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της σχέσης. Και όταν το κάνεις, αναγνώρισε τα μαθήματα που πήρες. Και εξέτασε αν και εκείνος πήρε θα δικά του μαθήματα για την συμπεριφορά του.

4. Forgive and forget. 

Πριν από οποιαδήποτε απόφαση, πρέπει να καταλάβεις πως ένας χωρισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για κάθε άνθρωπο ώστε να ωριμάσει και να μεταμορφωθεί σε κάτι καλύτερο. Αν και οι δύο ωριμάσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία, η νέα αγάπη που θα γεννηθεί και η δέσμευση που θα προκύψει θα διαφέρει από την προηγούμενη. Αν δεν αποφασίσεις να συγχωρέσεις τον σύντροφό σου για το παρελθόν και να σταματήσεις να τον τιμωρείς, δεν θα μπορέσετε να πάτε μπροστά.

5. Διατήρησε την ανεξαρτησία σου.

Είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον εαυτό μας σε μια σχέση. Και το ειρωνικό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως αυτός είναι και ο λόγος που μια σχέση φτάνει στο τέλος της. Προσπάθησε όμως να μην χάσεις την ανεξαρτησία σου και μην επαναλάβεις  τα ίδια λάθη. Διατήρησε το πρόγραμμά σου, τις δραστηριότητες σου και ζήσε και έξω από τα δικά του θέλω ακόμα και αν είστε μαζί.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς