5 τρόποι να καταπολεμήσεις τη μοναξιά - AllYou.gr

Search

5 τρόποι να καταπολεμήσεις τη μοναξιά

Σταμάτα να είσαι μόνη.

30 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν στιγμές που, ακόμα κι αν έχεις γύρω σου πολλούς ανθρώπους, νιώθεις αποκομμένη και μόνη σου. Είναι πάντα το ίδιο αίσθημα ότι οι σχέσεις που κάνεις είναι επιφανειακές ή ότι οι άλλοι δεν νοιάζονται πραγματικά για σένα. Άλλες φορές νιώθεις ότι σε έχουν εγκαταλείψει ή ότι σε βλέπουν μόνο συμφεροντολογικά. Νιώθεις την απουσία ενός συντρόφου, ενώ παράλληλα δεν μπορείς να νιώσεις αγάπη ή να ερωτευτείς. Κι ακόμα κι όταν βρίσκεσαι με κάποιον σύντροφο, νιώθεις ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει. 

Αν όμως το σκεφτείς καλά δεν είσαι μόνη. Προσπάθησε να δεις τη ζωή σου αλλιώς και βρες τρόπους να αντιμετωπίσεις το μόνιμο συναίσθημα μοναξιάς που βαραίνει την καρδιά σου. Στο κάτω - κάτω, όλα στο μυαλό είναι. 

1. Είσαι πραγματικά μόνη; Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου. Είσαι πραγματικά μόνη; Τι θα γινόταν αν όντως ήσουν μόνη και κανείς απολύτως δεν νοιαζόταν για εσένα; Μήπως αδικείς τους γύρω σου; Μήπως νοιάζονται και σε αγαπούν πραγματικά κι εσύ δεν το βλέπεις; Κάνε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου και σκέψου. Δεν είσαι μόνη, απλά έχεις λάθος οπτική της πραγματικότητας.

2. Άλλαξε μουσική. Το να κάθεσαι μέσα στο σπίτι, με σβηστά φώτα και αναμμένα κεριά και να ακούς στο ριπίτ το "Μαμά Γερνάω" της Τσανακλίδου, δεν πρόκειται να κάνει την κατάσταση πιο εύκολη, ούτε να σε κάνει να δεις τη ζωή σου πιο θετικά. Για δοκίμασε να ανοίξεις τα παράθυρα και να βάλεις στο τέρμα το "Estoy Aqui"  της Shakira. Καλύτερα; 

3. Αγάπα τον εαυτό σου. Άρχιζε να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Πως θες να σε αγαπήσουν οι άλλοι, αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου; Η χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν βοηθάει να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά. Αγάπα τις ατέλειές σου και κάνε τις σήμα κατατεθέν σου.

4. Συνάντησε παλιούς φίλους. Κάνε πράξη το τυπικό «τα λέμε». Σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε κάποιον φίλο από τα παλιά για έναν καφέ ή ένα σινεμά. Ίσως κι αυτός νιώθει μοναξιά όπως κι εσύ κι απλά να μην βρίσκει τη δύναμη να σηκώσει το ακουστικό.

5. ... και κάνε καινούριους. Σου φαίνεται αδύνατο να βρεις καινούριους φίλους; Άρχισε ένα καινούριο χόμπι, γίνε εθελόντρια, γράψου σε κάποιον όμιλο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως οι φιλίες χτίζονται πάνω στα κοινά μας.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!