ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι άντρες απιστούν - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι άντρες απιστούν

H επιστήμη έχει την απάντηση.

10 Φεβρουαρίου 2015

Αν έπρεπε να απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο πιθανό να απιστήσει, ένας άντρας ή μια γυναίκα, μάλλον δεν θα χρειαζόταν να το σκεφτείς πολύ.

Ξέρεις, όμως, τι είναι πραγματικά αυτό που δίνει στους άντρες τις μεγαλύτερες πιθανότητες στην απιστία; Την απάντηση έρχεται να δώσει μια επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, σύμφωνα με την οποία οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση σε σεξουαλικά ερεθίσματα και «πειρασμούς» απ’ ό,τι οι γυναίκες. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι άντρες έχουν λιγότερο αυτό-έλεγχο από εμάς, αλλά όταν τον χάνουν τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου. «Όταν ένας άντρας αποτυγχάνει στον αυτό-έλεγχο, οι ορμές του μπορεί να είναι πολύ ισχυρές», δηλώνει ο Paul Eastwick, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και προσθέτει «αυτή είναι και η περίπτωση που οι άντρες απιστούν».

Ο Adam Lo Dolce, relationship expert, έχει επίσης να παρατηρήσει «τα ερεθίσματα για τους άντρες είναι κυρίως οπτικά, ενώ για τις γυναίκες συναισθηματικά», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα τις συγκεκριμένης έρευνας στηρίχτηκαν κυρίως σε οπτικά μετρήσιμα δεδομένα.

Από την άλλη, η ψυχίατρος Sheri Meyers, συγγραφές του βιβλίου Chatting or Cheating: How to Detect Infidelity, Rebuild Love and Affair-Proof Your Relationship, θέτει και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα: τη βιολογική. «Στην καρδιά των αντρικών παρορμήσεων βρίσκεται η τεστοστερόνη. Οι γυναίκες την έχουν σε πολύ μικρό ποσοστό, κάτι που δεν ισχύει για τους άντρες, που την έχουν σε υψηλό. Όσο πιο ψηλό το ποσοστό της τεστοστερόνης, τόσο πιο ισχυρή και η επιθυμία για sex. Oι έρευνες εξάλλου έχουν αποδείξει ότι άντρες με υψηλή τεστοστερόνη έχουν περισσότερες σχέσεις και υψηλά ποσοστά διαζυγίων σε σχέση μ’ αυτούς με μέτρια ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό τους», λέει η Meyers.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει τους άντρες προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κοινωνικός. «Τα κορίτσια μεγαλώνουν μαθαίνοντας να είναι “καλά κορίτσια” και με τον φόβο των συνεπειών μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και άλλων νοσημάτων αν γίνουν διαθέσιμες σεξουαλικά. Από την άλλη, οι άντρες μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι είναι πολύ… αντρικό να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες σεξουαλικές επαφές», θα επισημάνει η Meyers.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.