ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι άντρες απιστούν - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι άντρες απιστούν

H επιστήμη έχει την απάντηση.

10 Φεβρουαρίου 2015

Αν έπρεπε να απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο πιθανό να απιστήσει, ένας άντρας ή μια γυναίκα, μάλλον δεν θα χρειαζόταν να το σκεφτείς πολύ.

Ξέρεις, όμως, τι είναι πραγματικά αυτό που δίνει στους άντρες τις μεγαλύτερες πιθανότητες στην απιστία; Την απάντηση έρχεται να δώσει μια επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, σύμφωνα με την οποία οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση σε σεξουαλικά ερεθίσματα και «πειρασμούς» απ’ ό,τι οι γυναίκες. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι άντρες έχουν λιγότερο αυτό-έλεγχο από εμάς, αλλά όταν τον χάνουν τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου. «Όταν ένας άντρας αποτυγχάνει στον αυτό-έλεγχο, οι ορμές του μπορεί να είναι πολύ ισχυρές», δηλώνει ο Paul Eastwick, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Τέξας και προσθέτει «αυτή είναι και η περίπτωση που οι άντρες απιστούν».

Ο Adam Lo Dolce, relationship expert, έχει επίσης να παρατηρήσει «τα ερεθίσματα για τους άντρες είναι κυρίως οπτικά, ενώ για τις γυναίκες συναισθηματικά», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα τις συγκεκριμένης έρευνας στηρίχτηκαν κυρίως σε οπτικά μετρήσιμα δεδομένα.

Από την άλλη, η ψυχίατρος Sheri Meyers, συγγραφές του βιβλίου Chatting or Cheating: How to Detect Infidelity, Rebuild Love and Affair-Proof Your Relationship, θέτει και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα: τη βιολογική. «Στην καρδιά των αντρικών παρορμήσεων βρίσκεται η τεστοστερόνη. Οι γυναίκες την έχουν σε πολύ μικρό ποσοστό, κάτι που δεν ισχύει για τους άντρες, που την έχουν σε υψηλό. Όσο πιο ψηλό το ποσοστό της τεστοστερόνης, τόσο πιο ισχυρή και η επιθυμία για sex. Oι έρευνες εξάλλου έχουν αποδείξει ότι άντρες με υψηλή τεστοστερόνη έχουν περισσότερες σχέσεις και υψηλά ποσοστά διαζυγίων σε σχέση μ’ αυτούς με μέτρια ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό τους», λέει η Meyers.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει τους άντρες προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κοινωνικός. «Τα κορίτσια μεγαλώνουν μαθαίνοντας να είναι “καλά κορίτσια” και με τον φόβο των συνεπειών μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και άλλων νοσημάτων αν γίνουν διαθέσιμες σεξουαλικά. Από την άλλη, οι άντρες μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι είναι πολύ… αντρικό να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες σεξουαλικές επαφές», θα επισημάνει η Meyers.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.
DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.