Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Valentine's day: 5 λόγοι που την αγαπάμε Vs 5 λόγοι που την μισούμε

Δύο συντάκτριες του Allyou κάνουν το crash test. 


Μαρία Μυλωνά

14 Φεβρουαρίου. Είναι αυτή η μέρα του χρόνου που, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, γίνονται οι περισσότερες προτάσεις γάμου. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με έρευνες, είναι και αυτή η η μέρα του χρόνου που το 22% των ανθρώπων επιλέγει να χωρίσει.  

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Αναμφισβήτητα, ο Βαλεντίνος είναι ο πιο... αμφιλεγόμενος Άγιος, καθώς έχει ταυτόχρονα ένθερμους υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς! Για τους πρώτους, η "γιορτή των ερωτευμένων" είναι μία ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους στο έτερο ήμισύ τους, ενώ για τους δεύτερους μία ευκαιρία να... πλουτίσουν τα ζαχαροπλαστεία/ανθοπωλεία/κοσμηματοπωλεία/και λοιπά εις "-εία" εμπορικά καταστήματα.  

Τελικά, τι ισχύει στην πραγματικότητα; Για να σε "ξεμπλέξουμε", αποφασίσουμε να κάνουμε το δικό μας crash test. Η Ειρήνη (aka - Ειρήνη Διαμαντακίδου) προσπάθησε να μας πείσει γιατί αξίζει να αγαπάμε αυτή τη γιορτή και η Γεωργία (aka - Γεωργία Κοντού) γιατί αξίζει να την μισούμε. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 

5 λόγοι που αγαπάμε τη Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου: 

1. Ο καλός μας βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και μας γεμίζει με δώρα.

2. Έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε... επίγειες θεότητες, αφού η προετοιμασία για το ραντεβού μας περιλαμβάνει περιποίηση από την κορυφή έως τα νύχια.

3. Απολαμβάνουμε μαζί με το σύντροφο μας αμέτρητες λιχουδιές και μερικά ποτηράκια κρασί παραπάνω χωρίς ενοχές, αφού -ως γνωστόν- ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

4. Είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε 24ωρη... ανακωχή από τα προβλήματα και τους τσακωμούς. Η μέρα και η νύχτα μας στολίζεται από το πιο ερωτικό και τρυφερό λεξιλόγιο.

5. Τα ταμπού στο κρεβάτι κάνουν... στην άκρη! 

5 λόγοι που μισούμε τη μέρα του Άγιου Βαλεντίνου:

1. Μας δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, όπως άλλωστε και ο Άγιος Βασίλης (και κάθε άγιος, εδώ που τα λέμε): Αν είμαστε ζευγαρωμένες, περιμένουμε ο καλός μας να μας περιμένει απόψε στο σπίτι με αναμμένα κεριά, ένα μπουκάλι κρασί παλαιωμένο σε κελάρια της Βουργουνδίας και αστακομακαρονάδα που θα έχει φτιάξει με τα χεράκια του (παρόλο που ποτέ στη ζωή του δεν έχει μαγειρέψει ούτε ομελέτα), ενώ στην πραγματικότητα το πιθανότερο είναι να τον βρούμε στον υπολογιστή να χαζεύει στο φέισμπουκ. Τελεία. Αν αναζητάμε σύντροφο, περιμένουμε το φτερωτό αγγελάκι να μας τον προσγειώσει σήμερα στην πόρτα του σπιτιού, στη μορφή ενός άντρα ευγενικού, όμορφου, με κοιλιακούς-φέτες, ενώ η αλήθεια είναι ότι ακόμη και να αντικρίσουμε στο κατώφλι μας ένα τέτοιο πλάσμα θα είναι το ντελίβερι μπόι με την πίτσα σπέσιαλ που θα έχουμε παραγγείλει για να πνίξουμε τον πόνο μας στο λιωμένο γκούντα.

2. Μέρα που είναι, δεν τολμάμε να ξεμυτίσουμε από την πόρτα: Όσο πέφτει το σκοτάδι, η πόλη μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε ένα τεράστιο σκηνικό χολιγουντιανής κομεντί, με ζευγαράκια να περπατούν χέρι χέρι και να σέρνουν τεράστιους αρκούδους μαζί, να ταΐζουν ο ένας τον άλλο στο στόμα και καρδούλες, καρδούλες, καρδούλες παντού - μόνο καμία γλυκανάλατη μπαλάντα που δεν ακούμε να παίζει στο βάθος. Και αυτό το σκηνικό, σε εμάς που αντί για το "Notebook" προτιμάμε να βλέπουμε το "True Detective", δεν ταιριάζει καθόλου.

3. Τα δωράκια του είναι κιτς (όπως άλλωστε και κάθε εορταστικό δωράκι, εδώ που τα λέμε): Αν λοιπόν είμαστε από εκείνα τα ζευγάρια που τιμάμε τον Άγιο Βαλεντίνο, σήμερα δεν θα ξέρουμε τι να μην πρωτοδιαλέξουμε, ανάμεσα σε λούτρινα ζωάκια, ανθοδέσμες που συνοδεύονται από κάρτες αισθητικής της δεκαετίας του '80, κόκκινα στριγκάκια που μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες πορνό επίσης της δεκαετίας του '80, πανάκριβα σοκολατάκια και καρδούλες, καρδούλες, καρδούλες παντού.

4. Αν είμαστε single, σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε νιώθουμε απόκληρες της κοινωνίας: Όσο κι αν προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια "αμερικανιά", ένα "εμπορικό κατασκεύασμα" ή "μια μέρα όπως όλες οι άλλες", με όλες αυτές τις, έστω και επιτηδευμένες, χειρονομίες αγάπης που μας περικυκλώνουν δεν μπορούμε παρά να μην αισθανθούμε κάπως στην απέξω, σαν να παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα πάρτι στο οποίο δεν είμαστε καλεσμένες.

5. Αν είμαστε ερωτευμένες, όσο κλισέ κι αν ακούγεται κάθε μέρα είναι γιορτή: Μπροστά στην αυθεντική μαγεία που μοιραζόμαστε με τον αγαπημένο μας, οι παραδόσεις του Αγίου Βαλεντίνου μοιάζουν σαν μια κακόγουστη μασκαράτα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;