Αυτοί είναι οι 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τον ξεπεράσεις - AllYou.gr

Search

Αυτοί είναι οι 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τον ξεπεράσεις

Γύρνα σελίδα...

18 Φεβρουαρίου 2015

Οι χωρισμοί πληγώνουν. Πολλές φορές μετά από έναν χωρισμό, έχουμε πει εκφράσεις του τύπου «Δεν τον σκέφτομαι πλέον», « Έβαλα τέλος» και άλλα πολλά τετριμμένα, δίχως βέβαια να τα πιστεύουμε ή να τα υποστηρίζουμε με τις πράξεις μας. Ίσως απλά να έχουμε την ανάγκη να τα πούμε για να τα ακούσουμε εμείς οι ίδιες, σε μία προσπάθεια να πείσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Τι είναι αυτό που πρέπει όμως πραγματικά να κάνουμε ώστε να τον ξεπεράσουμε επιτέλους;

1. Κάνε μία παύση. Αν έχετε κοινή παρέα, είναι καλύτερα να απομακρυνθείς για λίγο. Δεν χρειάζεται να χάσεις τους φίλους μας, αλλά μετά από έναν χωρισμό οι μνήμες είναι νωπές. Οπότε, μία παύση από οτιδήποτε σου τον θυμίζει σίγουρα θα σου κάνει καλό.

2. Φύγε ταξίδι. Άλλαξε παραστάσεις, γνώρισε καινούργια μέρη. Κάνε ότι μπορείς, προκειμένου να ξεφύγεις. 

3. Ξεκίνησε διατροφή και άσκηση. Καιρός για ανανέωση. Μία όμορφη και φρέσκια εξωτερική εικόνα μπορεί να μην είναι τόσο ουσιαστική όσο είναι το πώς αισθάνεσαι μέσα σου, όμως, σίγουρα θα σε βοηθήσει νιώσεις κάπως καλύτερα.

4. Άλλαξε την γκαρνταρόμπα σου. Φρέσκαρε την ντουλάπα σου, με μία μεγάλη βόλτα στα μαγαζιά. Τα ψώνια μπορεί να είναι εχθρός για το πορτοφόλι σου, την ίδια όμως στιγμή είναι αγχολυτικά και θα σε κάνουν -έστω και στιγμιαία- να αισθανθείς αισιοδοξία. 

5. Πίστεψε στον εαυτό σου. Μην κλείνεσαι στο σπίτι. Βγες με τις φίλες σου στο αγαπημένο σου μαγαζί, διασκέδασε και φλέρταρε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάτι χωρίς να το θέλεις. Ένα απλό παιχνίδι με τα μάτια ή η ανταλλαγή κομπλιμέντων είναι αρκετά για να σου αναπτερώσουν το ηθικό. 

6. Γέμισε τον χρόνο σου. Είναι δύσκολο, μετά από καιρό, να μάθεις να βγαίνεις μόνη σου. Για αυτό, ξεκίνα καινούριες δραστηριότητες. Βγες με συναδέλφους, παρακολούθησε ένα σεμινάριο που σε ενδιαφέρει, ξεκίνα χορό. 

7. Εξέφρασε τα συναισθήματα σου. Για να ξεπεράσουμε τον σύντροφό μας –πραγματικά- δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να εκφράσουμε την στεναχώρια μας. Τα δάκρυα και τα κλάματα είναι ευπρόσδεκτα. Απελευθέρωσε την θλίψη που έχεις μέσα σου, και σίγουρα θα αισθανθείς ξελαφρωμένη. 

8. Καθάρισε το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις δουλειές του σπιτιού που σίγουρα θα έχεις παραμελήσει έχει έρθει η ώρα να μαζέψεις όλα τα πράγματα που στον θυμίζουν από τον προσωπικό σου χώρο. Τακτοποίησε τα σε ένα κουτί και αποθήκευσε τα κάπου. Είναι ώρα για μία νέα αρχή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!