Έρωτας στο γραφείο: Nα το τολμήσεις ή όχι; - AllYou.gr

Search

Έρωτας στο γραφείο: το τολμήσεις ή όχι;

Τα υπέρ και τα κατά μιας δύσκολης απόφασης.

18 Φεβρουαρίου 2015

Το να κοιμηθείς με κάποιον συνάδελφο ή με τον εργοδότη σου, είναι μία μεγάλη και δύσκολη ιστορία. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Business Insider, αρκετοί άνθρωποι δεν δυσκολεύονται να αναπτύξουν σχέσεις με τους συναδέλφους τους, ενώ δεν διστάζουν να τις πάρουν και σοβαρά.

Τα φλερτ συνήθως ξεκινούν αθώα. Βρισκόμαστε στον ίδιο εργασιακό χώρο και ξαφνικά μιλάμε με κάποιον ή κάποια που μας τράβηξε την προσοχή. Μας χαρίζει ένα χαμόγελο και ήδη βρισκόμαστε στο πρώτο ραντεβού. Το άγχος; Nα μην το μάθει κάποιος από την δουλειά. Συνήθως είναι κάτι που το συμφωνούμε από την αρχή. Να μην πει κανείς τίποτα. Και όταν είναι και οι άλλοι μπροστά κάνουμε σα να μην συμβαίνει τίποτα. Φυσιολογική ροή των πραγμάτων.

Εξάλλου, αυτές οι σχέσεις, αν μπορούν να κρατηθούν σε προσωπικό επίπεδο και να μην μπλέκονται με το θέμα της δουλειάς, μόνο διασκεδαστικές μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, να ανταλλάσουμε με τον σύντροφό μας ραβασάκια και να αφήνουμε το μυστήριο να πλανάται εκεί που κανείς δεν υποψιάζεται τι μπορεί να συμβαίνει. Ας μην ξεχνάμε και τις μεγάλες νύχτες, τα ξενύχτια που μόνο εμείς και αυτός βρισκόμαστε στο γραφείο. Κάνουν την σχέση πιο πιπεράτη, και η φαντασία οργιάζει.

Επιπλέον σε μία τέτοια σχέση, τα ενδιαφέροντα είναι κοινά. Έχετε και οι δύο τον ίδιο καημό της δουλειάς. Η ανταλλαγή πληροφοριών, οι συζητήσεις και οι ιδέες μας, μπορούν να μας εξελίξουν στον επαγγελματικό τομέα, αρκεί να μην μπει το κομμάτι του ανταγωνισμού. Γιατί τότε, οι πολλές ώρες μαζί και ο ανταγωνισμός, μόνο κακά μπορούν να φέρουν στη σχέση μας, και αυτό που θα πάθουμε είναι να απογοητευτούμε (σε όλα αυτά βέβαια προϋπόθεση είναι οι δυο σύντροφοι να μην τυγχάνουν και παντρεμένοι, γιατί τότε τα πράγματα είναι... too coplicated)!

Βέβαια αυτές οι σχέσεις, όπως όλες φυσικά, κρύβουν ένα ρίσκο. Μια επιπόλαιη κίνηση θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία περίεργης και άβολης κατάστασης που μπορεί να βιώνουμε καθημερινά στο γραφείο με τον συνάδελφό μας, ή με τον εργοδότη μας. Υπάρχουν και αυτά. Δεν καρποφορούν όλες οι σχέσεις όπως δεν τελειώνουν και όλες οι σχέσεις άδοξα.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!