ΑΥΤΟΣ είναι το τρόπος να του υπενθυμίσεις την αγάπη σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι το τρόπος να του υπενθυμίσεις την αγάπη σου

Δεν είναι δεδομένη...

21 Φεβρουαρίου 2015

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε συχνά το ίδιο λάθος στις διαπροσωπικές μας σχέσεις: όσο κι αν αγαπάμε έναν άνθρωπο κι όσο σημαντικός κι αν είναι στη ζωή μας, όσο περισσότερο καιρό τον ξέρουμε τόσο πιο δεδομένο τον θεωρούμε.

Η λέξη «δεδομένος» δεν είναι κάτι απαραίτητα αρνητική καθώς έχει περισσότερο να κάνει με την βεβαιότητα μας ότι αυτό που ζούμε στην παρούσα φάση δεν γίνεται να αλλάξει. Έλα όμως που το να αλλάξει είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε...

Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σχέσεις τους αλλάζουν, άλλοτε προς το καλύτερο κι άλλοτε προς το χειρότερο. Πολλές φορές αλλάζει μόνο ο ένας από τους δύο κι έτσι ο άλλος μένει πίσω, μη μπορώντας να ακολουθήσει. Το σίγουρο είναι ότι, όσο και να θέλεις, δεν μπορείς να εμποδίσεις τις αλλαγές που θα έρθουν. Μπορείς όμως να μη πάρεις τίποτα ως δεδομένο, ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ’ επέκταση το σύντροφό σου και τη σχέση που έχετε.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει και μία έρευνα, μπορείς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου στον σύντροφό σου. Χρησιμοποιώντας τον όρο «ευγνωμοσύνη», η Amie M. Gordon, M.A., υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια, εννοεί την εκτίμηση όχι μόνο σε αυτά που κάνει ο σύντροφος σου αλλά και ως προς τι άνθρωπος είναι. Δεν του είσαι ευγνώμων μόνο επειδή πετάει τα σκουπίδια, αλλά επειδή ξέρει ότι αυτό είναι κάτι που μισείς να κάνεις. Ευγνωμοσύνη σημαίνει να θυμάσαι τα καλά χαρακτηριστικά του συντρόφου σου και τι ήταν αυτό που σε ώθησε εξαρχής να κάνεις σχέση μαζί του.

Αυτό σε κάνει να αναγνωρίζεις την αξία του συντρόφου σου και έτσι βλέποντας ότι έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που εκτιμάς, αυτομάτως δεν θέλεις να τον χάσεις. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, προσπαθείς για τη σχέση, γίνεσαι πιο δεκτική απέναντι στον σύντροφό σου, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μεταξύ σας ακόμη μεγαλύτερη οικειότητα και να θέλει και ο σύντροφός σου να δουλέψει γι’ αυτή τη σχέση. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα θεωρήσεις τη σχέση σας δεδομένη, σκέψου πόσο ευγνώμων νιώθεις που είσαι με έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, σε φροντίζει και σε σκέφτεται.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!