ΑΥΤΟΣ είναι το τρόπος να του υπενθυμίσεις την αγάπη σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι το τρόπος να του υπενθυμίσεις την αγάπη σου

Δεν είναι δεδομένη...

21 Φεβρουαρίου 2015

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κάνουμε συχνά το ίδιο λάθος στις διαπροσωπικές μας σχέσεις: όσο κι αν αγαπάμε έναν άνθρωπο κι όσο σημαντικός κι αν είναι στη ζωή μας, όσο περισσότερο καιρό τον ξέρουμε τόσο πιο δεδομένο τον θεωρούμε.

Η λέξη «δεδομένος» δεν είναι κάτι απαραίτητα αρνητική καθώς έχει περισσότερο να κάνει με την βεβαιότητα μας ότι αυτό που ζούμε στην παρούσα φάση δεν γίνεται να αλλάξει. Έλα όμως που το να αλλάξει είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε...

Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σχέσεις τους αλλάζουν, άλλοτε προς το καλύτερο κι άλλοτε προς το χειρότερο. Πολλές φορές αλλάζει μόνο ο ένας από τους δύο κι έτσι ο άλλος μένει πίσω, μη μπορώντας να ακολουθήσει. Το σίγουρο είναι ότι, όσο και να θέλεις, δεν μπορείς να εμποδίσεις τις αλλαγές που θα έρθουν. Μπορείς όμως να μη πάρεις τίποτα ως δεδομένο, ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ’ επέκταση το σύντροφό σου και τη σχέση που έχετε.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει και μία έρευνα, μπορείς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου στον σύντροφό σου. Χρησιμοποιώντας τον όρο «ευγνωμοσύνη», η Amie M. Gordon, M.A., υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια, εννοεί την εκτίμηση όχι μόνο σε αυτά που κάνει ο σύντροφος σου αλλά και ως προς τι άνθρωπος είναι. Δεν του είσαι ευγνώμων μόνο επειδή πετάει τα σκουπίδια, αλλά επειδή ξέρει ότι αυτό είναι κάτι που μισείς να κάνεις. Ευγνωμοσύνη σημαίνει να θυμάσαι τα καλά χαρακτηριστικά του συντρόφου σου και τι ήταν αυτό που σε ώθησε εξαρχής να κάνεις σχέση μαζί του.

Αυτό σε κάνει να αναγνωρίζεις την αξία του συντρόφου σου και έτσι βλέποντας ότι έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που εκτιμάς, αυτομάτως δεν θέλεις να τον χάσεις. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, προσπαθείς για τη σχέση, γίνεσαι πιο δεκτική απέναντι στον σύντροφό σου, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μεταξύ σας ακόμη μεγαλύτερη οικειότητα και να θέλει και ο σύντροφός σου να δουλέψει γι’ αυτή τη σχέση. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα θεωρήσεις τη σχέση σας δεδομένη, σκέψου πόσο ευγνώμων νιώθεις που είσαι με έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, σε φροντίζει και σε σκέφτεται.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.