Ερωτευμένη είσαι. Έχεις όμως την τέλεια σχέση; Αυτά τα 6 στοιχεία θα σου το επιβεβαιώσουν - AllYou.gr

Search

Ερωτευμένη είσαι. Έχεις όμως την τέλεια σχέση; Αυτά τα 6 στοιχεία θα σου το επιβεβαιώσουν

Κάνε το τεστ. 

26 Φεβρουαρίου 2015

Είσαι ερωτευμένη, αυτό είναι το σίγουρο. Αλλά πόσο σίγουρη είσαι ότι η σχέση σου χαρακτηρίζεται από ωριμότητα και «υγεία»; Προφανώς, καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν να πιστεύεις στο μέλλον της. Παρακάτω θα βρεις 6 από αυτά...

1. Ποιοτικός χρόνος μαζί: Το περίφημο «θέλω το χρόνο και τον χώρο» μου, δεν είναι καθόλου ασήμαντη επιθυμία, αν θεωρήσουμε ότι το φυσιολογικό σε έναν άνθρωπο είναι να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα, να έχει την προσωπικότητα και τους φίλους τους και εν ολίγοις να μην προσδιορίζεται μόνο μέσα από τη σχέση του με έναν σύντροφο. Σε μια υγιή σχέση, δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι ότι ελέγχεσαι ή πνίγεσαι από τον άλλο, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Θα πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερη (όπως και την ασφάλεια) να περνάς κάποιο χρόνο μόνη σου. 

2. Εμπιστοσύνη: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να εξηγήσουμε το πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη σε μια υγιή σχέση. Αν αρχίσουν οι ανασφάλειες, οι αμφιβολίες, η ζήλειες, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στη σχέση (ή σε σένα).

3. Σωστή διαχείριση καυγάδων: Δεν υπάρχει ζευγάρι που δεν καβγαδίζει. Όπως αποκλείεται σε μια σχέση να μην εμφανιστούν ποτέ προβλήματα. Το θέμα όμως είναι πως διαχειρίζεστε τις διαφωνίες σας. Το να κατηγορείς συνέχεια τον άλλο ή να δείχνεις έλλειψη σεβασμού και να τον μειώνεις, σίγουρα δεν είναι κάτι που δείχνει… υγεία και ωριμότητα.

4. Καλή επικοινωνία: Μια ισορροπημένη σχέση σημαίνει ότι μπορείς να μοιραστείς με τον άλλο τα πάντα, από τους προβληματισμούς, τους φόβους και τις ανασφάλειες σου, τις απόψεις σου, μέχρι τα πιο πηγαία συναισθήματα, όπως τη χαρά και τη λύπη.

5. Αλληλοσεβασμός: Άλλος ένα «θεμέλιος λίθος»- εκτός από την εμπιστοσύνη- σε μια σχέση είναι ο σεβασμός. Μπορεί να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα ή να έχετε παρόμοια προσωπικότητα, ωστόσο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, και αν δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε μ' αυτά και να δεχτείτε τη διαφορετικότητά του, τότε σίγουρα δεν είστε σε υγιή σχέση μαζί του.

6. Αλληλοσυγχώρεση: Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουν λάθη. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές και έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία δεν είμαστε περήφανοι. Αν μπορείς να αποδεχτείς ότι ο σύντροφός σου είναι άνθρωπος και είναι φυσιολογικό να μην είναι τέλειος, τότε μπορείς να συγχωρήσεις και επομένως να τα καταφέρεις στη σχέση σου μαζί του. 

 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!