Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλει επανασύνδεση; 6 (καλοί) λόγοι για να μην τον δεχτείς πίσω

Σκέψου αν αξίζει...



Όταν χωρίσατε, έχασες την γη κάτω από τα πόδια σου. Το να προχωρήσεις μπροστά ήταν πολύ δύσκολο και, για να πούμε την αλήθεια, υπήρξαν στιγμές που ευχήθηκες για τη μέρα που εκείνος θα καταλάβαινε το λάθος του και θα σου ζητούσε γονατιστός να τον δεχτείς πίσω. Και η μέρα αυτη ήρθε... Πριν καταλήξεις στο αν θα πεις το μεγάλο «ναι», ηρέμησε, συγκεντρώσου και σκέψου με ειλικρίνεια αν ίσχυε έστω και ένα από τα παρακάτω στη σχέση σας. Αν απαντήσεις θετικά τότε η ιδέα να γυρίσεις στην αγκαλιά του δεν είναι και τόσο έξυπνη.

1. Υπήρξε βίαιος. Αν ο πρώην σου ήταν βίαιος, είχε σηκώσει χέρι πάνω σου και εσύ επιμένεις να τον θέλεις πάλι πίσω, τότε να ξέρεις ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η συνήθεια δεν διορθώνεται και ετοιμάσου για... νέους γύρους. Στην πρώτη φάση της επανασύνδεσης θα είναι όλο γλύκες και αν επενδύσεις συναισθηματικά και αυτός επαναλάβει τις ίδιες συμπεριφορές, για μία ακόμη φορά εσύ θα είσαι η μεγάλη χαμένη.

2. Μιλάει ο εγωισμός σου. Αν για ένα πείσμα θέλεις να τον φέρεις γονατιστό στα πόδια σου, τότε να ξέρεις ότι χάνεις τον καιρό σου με παιδιαρίσματα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν επειδή τους έκανες τη δύσκολη ή ζήτησες εκδίκηση. 

3. Communication Breakdown. Αν οι διαφορές σας την περίοδο της σχέσης ήταν αγεφύρωτες, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σταματήσει να σε προσβάλλει μπροστά στους φίλους του, να ξενοκοιμάται και να ξεχνά τις υποσχέσεις του και εσένα μαζί;

4. Μονόπλευρη προσπάθεια. Αν ήσουν εσύ που σε κάθε καβγά προσπαθούσες για να τα βρείτε, υποκύπτοντας και ζητώντας πάντα εσύ "συγνώμη" ενώ αυτός δεν έκανε ποτέ το πρώτο βήμα, μάλλον το ότι τελικά χωρίσατε είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που σου έχουν συμβεί.

5. Φίλοι; Ποιοι φίλοι; Σε είχε απομονώσει από τους πάντες, είχες χάσει φίλους και γνωστούς και δεν σε άφηνε να κάνεις βήμα χωρίς αυτόν. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να επιστρέψεις σε αυτή την κατάσταση;

6. Κακό (ή καθόλου) σεξ. Το πάθος είχε εξαφανιστεί από το κρεβάτι σας. Κι εσύ απλώς καθόσουν εκεί γιατί ήταν καθήκον σου. Ή, αντίστροφα, αν το σεξ μαζί του ήταν το μόνο που άξιζε μπορείς πάντα να τον κρατήσεις για... friend with benifits. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό