Σχέση με τον... Γκρινιάρη - AllYou.gr

Search

Σχέση με τον... Γκρινιάρη

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου παραπονιέται διαρκώς - ακόμη και στις διακοπές;

22 Αυγούστου 2014

Όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις μαζί του, αισθάνεσαι ότι σε συνοδεύει μια μουρμούρα: για το εστιατόριο που επέλεξες να δειπνήσετε, για τη συμπεριφορά του φιλικού ζευγαριού σας, για την καλοκαιρινή ζέστη... Μερικές φορές, αισθάνεσαι πραγματικά ότι δεν αντέχεις άλλο την γκρίνια του. Υπάρχει σωτηρία για αυτή τη σχέση;

Η γκρίνια, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι μια παθητικοποιημένη έκφραση του θυμού μας, στην οποία καταφεύγουμε όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια κατάσταση είτε γιατί δεν αντέχουμε τις συγκρούσεις είτε γιατί φοβόμαστε τις αντιδράσεις των άλλων. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να διαχειριστείς την γκρίνια του συντρόφου σου;

Εντόπισε τις δραστηριότητες όπου εκείνος βγάζει τον "γκρινιάρικο" εαυτό του: Στη συνέχεια, ζήτησέ του να σου απαντήσει ειλικρινά αν θέλει να τις βγάλετε από το πρόγραμμά σας. Προσπαθήστε να μοιράζεστε πράγματα που ξέρετε ότι απολαμβάνετε και οι δύο.

Αναθεώρησε τη νοοτροπία ότι ένα ζευγάρι "οφείλει" να τα μοιράζεται όλα: Αν για παράδειγμα μια μέρα στις διακοπές εσύ θέλεις να επισκεφτείς ένα μουσείο κι εκείνος να χαλαρώσει στην παραλία, το πιθανότερο είναι να περάσετε πιο όμορφα αν όντως ακολουθήσετε διαφορετικό πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό για εσένα να σε συνοδεύσει σε μια δραστηριότητα που ξέρεις ότι απεχθάνεται; Εξήγησέ του εκ των προτέρων πόσο θα το εκτιμήσεις αν έρθει μαζί σου - χωρίς να γκρινιάζει. Σε περίπτωση που αρνηθεί, προσπάθησε να μην αντιδράσεις απότομα. Μη διστάσεις να πας μόνη σου, δείχνοντάς του ότι δεν τον έχεις ανάγκη. Αν δεν τον πιέσεις, ίσως σταδιακά αρχίσει εκείνος να παίρνει, πού και πού, την πρωτοβουλία να σε "τιμά" αδιαμαρτύρητα με την παρουσία του. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!