Σχέση με τον... Γκρινιάρη - AllYou.gr

Search

Σχέση με τον... Γκρινιάρη

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου παραπονιέται διαρκώς - ακόμη και στις διακοπές;

22 Αυγούστου 2014

Όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις μαζί του, αισθάνεσαι ότι σε συνοδεύει μια μουρμούρα: για το εστιατόριο που επέλεξες να δειπνήσετε, για τη συμπεριφορά του φιλικού ζευγαριού σας, για την καλοκαιρινή ζέστη... Μερικές φορές, αισθάνεσαι πραγματικά ότι δεν αντέχεις άλλο την γκρίνια του. Υπάρχει σωτηρία για αυτή τη σχέση;

Η γκρίνια, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι μια παθητικοποιημένη έκφραση του θυμού μας, στην οποία καταφεύγουμε όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια κατάσταση είτε γιατί δεν αντέχουμε τις συγκρούσεις είτε γιατί φοβόμαστε τις αντιδράσεις των άλλων. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να διαχειριστείς την γκρίνια του συντρόφου σου;

Εντόπισε τις δραστηριότητες όπου εκείνος βγάζει τον "γκρινιάρικο" εαυτό του: Στη συνέχεια, ζήτησέ του να σου απαντήσει ειλικρινά αν θέλει να τις βγάλετε από το πρόγραμμά σας. Προσπαθήστε να μοιράζεστε πράγματα που ξέρετε ότι απολαμβάνετε και οι δύο.

Αναθεώρησε τη νοοτροπία ότι ένα ζευγάρι "οφείλει" να τα μοιράζεται όλα: Αν για παράδειγμα μια μέρα στις διακοπές εσύ θέλεις να επισκεφτείς ένα μουσείο κι εκείνος να χαλαρώσει στην παραλία, το πιθανότερο είναι να περάσετε πιο όμορφα αν όντως ακολουθήσετε διαφορετικό πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό για εσένα να σε συνοδεύσει σε μια δραστηριότητα που ξέρεις ότι απεχθάνεται; Εξήγησέ του εκ των προτέρων πόσο θα το εκτιμήσεις αν έρθει μαζί σου - χωρίς να γκρινιάζει. Σε περίπτωση που αρνηθεί, προσπάθησε να μην αντιδράσεις απότομα. Μη διστάσεις να πας μόνη σου, δείχνοντάς του ότι δεν τον έχεις ανάγκη. Αν δεν τον πιέσεις, ίσως σταδιακά αρχίσει εκείνος να παίρνει, πού και πού, την πρωτοβουλία να σε "τιμά" αδιαμαρτύρητα με την παρουσία του. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.