Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσακωθήκατε; Αυτά είναι 7 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Χαλάρωσε πριν μιλήσεις...



Είναι απολύτως φυσιολογικό ένα ζευγάρι να έχει αντιπαραθέσεις. Άλλωστε είστε δυο ξεχωριστοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Δες 10 αντιδράσεις που πρέπει να αποφύγεις μετά από έναν καβγά μαζί του για να διορθωθεί γρήγορα η κατάσταση.

Να μην του γυρίσεις την πλάτη: Αν χρειάζεσαι χρόνο μετά απ’τον τσακωμό είναι φυσιολογικό και πρέπει να του το πεις. Σύμφωνα με έρευνες ένα απ’τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει το ζευγάρι είναι να βρίσκει συνέχεια εμπόδια έτσι ώστε να καθυστερήσει την λύση του προβλήματος. Αν τον αγνοήσεις αυτός θα καταλάβει πως τον τιμωρείς και στο μέλλον θα δυσκολευτεί να σου εκφράσει τα συναισθήματα του. Αντί να του γυρίσεις την πλάτη πες του αυτό “ Χρειάζομαι λίγο χρόνο, γιατί δεν μπορώ να ηρεμήσω τόσο γρήγορα μετά από έναν τσακωμό. Θέλω να μου δώσεις χρόνο και μετά θα είμαι καλύτερα, αν όχι μπορούμε να το συζητήσουμε περισσότερο”.

Αν σε προσβάλλει μην τον προσβάλλεις και εσύ: Αν κατά τη διάρκεια του τσακωμού πει κάποια λέξη που θα σε στενοχωρήσει καλό είναι να μην ανταποδώσεις και συ και απλά να του πεις ότι τα λόγια του σε απογοητεύουν. Μετά απ’την λεκτική διαμάχη καλό θα είναι να μην τον πλησιάσεις πολύ γρήγορα και να του δώσεις λίγο χρόνο να σκεφτεί αυτά που έχουν ειπωθεί.

Μην αρχίσεις τις δικαιολογίες γιατί θα το κάνει και αυτός: Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα για τα οποία θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα νεύρα που’χει σήμερα (πχ. Μια ανήσυχη μέρα στην δουλειά, ένας πονοκέφαλος κ.α.). Σε μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αποδείχτηκε ότι τα ζευγάρια που δεν κοιμούνται καλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να τσακωθούν κατά τη διάρκεια της μέρας. Εάν ρίξεις όλο το φταίξιμο σε αυτόν, δεν είναι δίκαιο για τον σύντροφο σου. Εάν είσαι θυμωμένη ή στενοχωρημένη μαζί του αυτό είναι κάτι που ο σύντροφος σου θα’πρεπε να γνωρίζει. Την επόμενη φορά που θα’ χεις κακή μέρα στη δουλειά ή θα έχει αυτός, καλό θα είναι να προειδοποιήσετε ο ένας τον άλλον.

Μην το βάζεις στα πόδια αν έχει πράγματα να σου πει: Σε περίπτωση που έχουν περάσει μόνο μερικά λεπτά απ’τον καβγά σας, πες στον σύντροφό σου ότι είσαι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και ότι μπορείς να τον ακούσεις ό,τι και αν θέλει να σου πει. Εάν μετά από λίγες μέρες θέλει να επανεξετάσει το θέμα κάτσε να το συζητήσεις μαζί του χωρίς να του πεις ότι στην προκειμένη περίπτωση έφταιγε αυτός.

Μην βιαστείς να κάνεις σεξ μετά τον τσακωμό εάν δεν το θες: Εάν νιώθεις ότι το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή πες του ότι είναι πολύ γλυκό αυτό που σκέφτηκε αλλά ότι δεν έχεις την διάθεση μετά απ’όλα όσα έγιναν να το κάνεις μαζί του. Πες του ότι θα προτιμούσες να σε πάρει μια αγκαλιά και να πείτε ο ένας στον άλλον τα συναισθήματα σας.

Μην εστιάζεις σ’αυτό που προκάλεσε τον τσακωμό: Είναι καλύτερο να σπαταλήσετε την ενέργεια σας για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και όχι για να δείτε ποιος άρχισε τον τσακωμό. Η διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας κακής διαμάχης είναι κατά πόσο θα βρεθεί μια λύση.

Μην πεις “εάν δεν ήμουν εγώ να κάνω υποχώρηση,τώρα θα ήμασταν ακόμα μαλωμένοι”: Συνήθως οι γυναίκες θεωρούμαι ότι εμείς πάντα κάνουμε ένα βήμα πίσω σε έναν τσακωμό. Πολλές φορές νομίζουμε πως το κάνουμε αυτό, άλλα στην ουσία όχι μόνο δεν κάνουμε πίσω, άλλα με κάποιες σπόντες τις οποίες πετάμε κάνουμε τον τσακωμό να επεκτείνετε. Επίσης, όταν λες ότι εάν δεν ήμουν εγώ να κάνω την υποχώρηση θα τσακωνόμασταν ακόμα, κάνεις τον σύντροφο σου να νιώθει άσχημα και να πιστεύει ότι δεν συνέβαλε καθόλου στην επίλυση του προβλήματος σας.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα