4 πράγματα που (περιμένεις αλλά) δε θα σου συμβούν μετά από το γάμο - AllYou.gr

Search

4 πράγματα που (περιμένεις αλλά) δε θα σου συμβούν μετά από το γάμο

Για να είσαι προετοιμασμένη. 

13 Μαρτίου 2015

Όταν η κολλητή μου η Μ. γνώρισε τον Π. πίστεψε πως αυτός είναι το άλλο της μισό, το στήριγμα της υπόλοιπης ζωής της, ο ένας και μοναδικός άξιος να αποκτήσει τον τίτλο του συζύγου της. Κι έτσι έγινε. Την παντρέψαμε, ο γάμος ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, το γαμήλιο ταξίδι σε εξωτικό νησί ονειρεμένο και η χαρά της απερίγραπτη. Μέχρι που γύρισε πίσω... Και η καθημερινότητα της απέδειξε άλλα.

Τη συνάντησα πρόσφατα για ακόμα μια φορά στο αγαπημένο από τα φοιτητικά μας χρόνια στέκι και την είδα σοκαρισμένη. Προσπαθώντας να μάθω τι της συμβαίνει και θέλοντας να αναλάβω εγώ το ρόλο του στηρίγματος (ψυχολογικού) αυτή τη φορά, ανακάλυψα το μεγαλύτερο της σφάλμα: τις συζυγικές, μη ρεαλιστικές όμως, προσδοκίες για χάρη των οποίων παντρεύτηκε τον Π.

Πριν της πω να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, της εξέφρασα τη δική μου άποψη, της επέτρεψα να κατανοήσει τη δική της εικόνα και στάση παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων. Έγινα εγώ η Μ. και της παρουσίασα την εμπειρία μου, τη δική της δηλαδή εμπειρία, τη δική σου, γιατί αν νιώσεις πως κάτι από τα παραπάνω σε αγγίζει, τότε μάλλον και οι δικές σου συζυγικές προσδοκίες ήταν υπερβολικές, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Που καταλήξαμε;

1. Η περίοδος του γαμήλιου ταξιδιού, που είναι απελευθερωμένο από έγνοιες, προβλήματα και τσακωμούς, δε διαρκεί για πάντα.

2. Η πεποίθηση ότι η αγάπη είναι το μοναδικό γιατρικό σου είναι εσφαλμένη. Χρειάζεσαι σαφώς περισσότερα προσόντα και χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν σε έναν υγιή γάμο.

3. Ο Mr Perfect που διάλεξες δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τελειότερος άντρας του πλανήτη.

4. Μη συγκρίνεις τη δική σου σχέση με την οικογένεια που σου προσέφεραν οι γονείς σου, αλλά και τα συζυγικά πρότυπα. Ξεχώρισε τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και τους στόχους και κάνε το μεγάλο βήμα στα σκαλιά της εκκλησίας, όταν πια θα συνειδητοποιήσεις ότι έτσι θέλεις να είναι η ζωή σου, όπως τη σχεδίασες εσύ και όχι όπως σου την παρουσίασαν, με καλό ή κακό τρόπο, τρίτα άτομα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.