4 πράγματα που (περιμένεις αλλά) δε θα σου συμβούν μετά από το γάμο - AllYou.gr

Search

4 πράγματα που (περιμένεις αλλά) δε θα σου συμβούν μετά από το γάμο

Για να είσαι προετοιμασμένη. 

13 Μαρτίου 2015

Όταν η κολλητή μου η Μ. γνώρισε τον Π. πίστεψε πως αυτός είναι το άλλο της μισό, το στήριγμα της υπόλοιπης ζωής της, ο ένας και μοναδικός άξιος να αποκτήσει τον τίτλο του συζύγου της. Κι έτσι έγινε. Την παντρέψαμε, ο γάμος ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, το γαμήλιο ταξίδι σε εξωτικό νησί ονειρεμένο και η χαρά της απερίγραπτη. Μέχρι που γύρισε πίσω... Και η καθημερινότητα της απέδειξε άλλα.

Τη συνάντησα πρόσφατα για ακόμα μια φορά στο αγαπημένο από τα φοιτητικά μας χρόνια στέκι και την είδα σοκαρισμένη. Προσπαθώντας να μάθω τι της συμβαίνει και θέλοντας να αναλάβω εγώ το ρόλο του στηρίγματος (ψυχολογικού) αυτή τη φορά, ανακάλυψα το μεγαλύτερο της σφάλμα: τις συζυγικές, μη ρεαλιστικές όμως, προσδοκίες για χάρη των οποίων παντρεύτηκε τον Π.

Πριν της πω να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, της εξέφρασα τη δική μου άποψη, της επέτρεψα να κατανοήσει τη δική της εικόνα και στάση παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων. Έγινα εγώ η Μ. και της παρουσίασα την εμπειρία μου, τη δική της δηλαδή εμπειρία, τη δική σου, γιατί αν νιώσεις πως κάτι από τα παραπάνω σε αγγίζει, τότε μάλλον και οι δικές σου συζυγικές προσδοκίες ήταν υπερβολικές, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Που καταλήξαμε;

1. Η περίοδος του γαμήλιου ταξιδιού, που είναι απελευθερωμένο από έγνοιες, προβλήματα και τσακωμούς, δε διαρκεί για πάντα.

2. Η πεποίθηση ότι η αγάπη είναι το μοναδικό γιατρικό σου είναι εσφαλμένη. Χρειάζεσαι σαφώς περισσότερα προσόντα και χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν σε έναν υγιή γάμο.

3. Ο Mr Perfect που διάλεξες δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τελειότερος άντρας του πλανήτη.

4. Μη συγκρίνεις τη δική σου σχέση με την οικογένεια που σου προσέφεραν οι γονείς σου, αλλά και τα συζυγικά πρότυπα. Ξεχώρισε τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και τους στόχους και κάνε το μεγάλο βήμα στα σκαλιά της εκκλησίας, όταν πια θα συνειδητοποιήσεις ότι έτσι θέλεις να είναι η ζωή σου, όπως τη σχεδίασες εσύ και όχι όπως σου την παρουσίασαν, με καλό ή κακό τρόπο, τρίτα άτομα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!