Ζείτε κάτω από την ίδια στέγη; Αυτές είναι οι 5 συνήθειές σου που τον εξαγριώνουν - AllYou.gr

Search

+ -

Ζείτε κάτω από την ίδια στέγη; Αυτές είναι οι 5 συνήθειές σου που τον εξαγριώνουν

Αγάπησέ τον με τα ελαττώματά του.

18 Μαρτίου 2015

Λένε πως η αληθινή αγάπη γεννιέται μονάχα όταν αγαπήσεις το σύντροφό σου, όπως ακριβώς είναι. Ψηλός, κοντός, ξανθός, μελαχροινός, έξυπνος ή αγαθός (να το πω ευγενικά), με δουλειά ή άνεργος, με πολλά προσόντα ή το χειρότερο... με πολλά ελαττώματα. Εν πάση περιπτώσει, δικαίωμά σου είναι, κάτι σε προσέλκυσε, κάτι σε μαγνήτισε και κόλλησες. 

Γιατί, λοιπόν, δεν τον αποδέχεσαι όπως είναι, μετά το βήμα της συγκατοίκησης;

Αυτές είναι οι 5 πιο εκνευριστικές συνήθειές σου που μπορεί να τον εξαγριώσουν: 

1. Μη συμμαζεύεις το πιάτο του, όταν εκείνος έχει αφήσει ακόμα μερικές μπουκιές. Εσύ μπορεί να έχεις ήδη χορτάσει, σκέψου όμως, ότι ο σύντροφός σου κάνει ένα μικρό, χωνευτικό διάλειμμα.

2. Μην αντικαθιστάς το «καλημέρα» με το «μ' αγαπάς καθόλου;». Ετοιμάσου για πόλεμο! Οι άντρες τρελαίνονται όταν τους πιέζεις να εκφραστούν συναισθηματικά. 

3. Μην τον αφήνεις να περιμένει (συνέχεια)! Εδώ γελάω... Γελάω γιατί κι εγώ η ίδια είμαι θύμα της χρονοκαθυστέρησης. Μην απορείς αν κάποια μέρα απλά εξαφανιστεί και δε σε περιμένει κανείς έξω από το σπίτι. Το ξέρουμε και οι δυο μας, ότι η φράση «είμαι έτοιμη σε πέντε» είναι φθηνή δικαιολογία για να του ανεβάσεις το ηθικό.

4. Τον αφήνεις να αναλάβει κάθε σας έξοδο; Η έλλειψη πρωτοβουλίας είναι κακή συνήθεια. Θα σου περιγράψω απλά μια σκηνή της ζωής μου, από την πρώτη μου σχέση και θα παραδεχτώ, πως είχε απόλυτο δίκιο. Κάποτε ο Χ. μου είχε πει: «Θέλω ένα χέρι να με κρατά και να με πηγαίνει παρακάτω». 

5. Βάλε τέλος στον σωματικό -και όχι μόνο- έλεγχο. Τέτοια αυστηρότητα ούτε στα σύνορα! Άφησε τον να δράσει αυθόρμητα, να απολαύσει τον ελεύθερο χρόνο με τους φίλους του και μη ρωτάς πού, πότε, πώς και γιατί.