5 αμήχανες στιγμές του πρώτου ραντεβού (και πώς θα τις απομυθοποιήσεις) - AllYou.gr

Search

5 αμήχανες στιγμές του πρώτου ραντεβού (και πώς θα τις απομυθοποιήσεις)

Τζάμπα αγχώνεσαι...

20 Μαρτίου 2015

Είσαι στο πρώτο σας ραντεβού. Έχεις ήδη σκεφτεί αν ταιριάζει το όνομά σου με το επίθετό του, αν θα κάνετε όμορφα παιδιά και πώς θα είναι τα μελλοντικά σας ταξίδια. Όμως, εκεί που δεν το περιμένεις, ξαφνικά σου λέει την άποψή του για την πολιτική ή την θρησκεία και θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Ή χειρότερα λες ένα αστείο κι εκείνος προσπαθεί να γελάσει…

Να πώς μπορείς να μετατρέψεις αυτές τις μικρές ντροπιαστικές στιγμές αμηχανίας σε μια καλή ιστορία για να λες χρόνια μετά στους φίλους σας...

1. Αμήχανη σιωπή. Θυμάσαι πόσο ωραία είχε χειριστεί η Uma Thurman τη στιγμή που δεν είχε τίποτα να πει με τον John Travolta στο Pulp Fiction; Εάν έχεις αυτοπεποίθηση, όπως η Uma, τότε μπορείς να μετατρέψεις την αμηχανία σε παιχνίδι. Ζήτα του να σου πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία ή κάντε λίστες με τα πιο αγαπημένα σας τραγούδια ή ταινίες. Είναι και μια καλή ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα.

2. Συζήτηση περί χρημάτων. Πόσα βγάζει, βγάζει λιγότερα από εσένα… και άλλα τέτοια, όχι μόνο είναι αγένεια να λέγονται στο πρώτο ραντεβού αλλά μπορεί να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις.

3. Ο/η πρώην. Κάποια στιγμή θα προκύψει η ερώτηση για το πώς ήταν ο/η πρώην και ποιοι ήταν οι λόγοι του χωρισμού. Όσο κι αν θέλεις να μετρήσεις όλα τα αρνητικά του πρώην σου, καλό είναι να είσαι μετρημένη στις πληροφορίες που θα δώσεις. Αν, πάλι, εκείνος δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για εκείνη, προσπάθησε να αλλάξεις συζήτηση αμέσως.

4. Το κακό αστείο. Είπες ή είπε κάτι που δεν ήταν και τόσο αστείο; Μπορεί να αισθανθείτε και η δύο αμηχανία, αλλά πρέπει να θυμηθείς ότι τα ραντεβού πρέπει να είναι ευχάριστα. Οπότε, συνέχισε την κουβέντα κανονικά, έστω και αυτοσαρκαζόμενη για το ψυχρό αστείο που είπες.

5. Ο λογαριασμός. Καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει περίπτωση να πληρώσετε διά δύο τον λογαριασμό. Αν προσφερθεί να κεράσει, τότε θα είναι μια θετική έκπληξη και για σένα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!