Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή αλήθεια; - AllYou.gr

Search

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή αλήθεια;

Η επιστήμη απαντάει ακόμη και σε αυτό!

24 Μαρτίου 2015

Οι ερευνητές που μελετούν την ανθρώπινη έλξη, λένε πως οι άνθρωποι έχουν την τάση να σχηματίζουν γρήγορα γνώμη, όταν κάτι ευχάριστο και ρομαντικό πλησιάζει. Μερικοί πιστεύουν, ότι διαρκεί μόνο τρία λεπτά, για να αποφασίσουν αν κάποιος είναι ο πιθανός σύντροφός τους.

Σε μια μελέτη για φιλίες, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τα πρώτα λεπτά μαζί, είναι πιθανό να αναπτύξουν ερωτική σχέση μετά από εννέα εβδομάδες.

Στιγμιαία μπορεί να υπάρξει μία έλξη η οποία δεν βασίζεται μόνο στο μυαλό μας, αλλά μπορεί να έχει βιολογική προέλευση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα ζευγαρώνουν μεταξύ τους, όταν οι σύντροφοι, είναι ταιριαστοί γενετικά με τα ίδια. Αυτή η μελέτη δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν ισχύει και για τους ανθρώπους, αλλά επιστήμονες πιστεύουν πως αναζητάμε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία θα είναι κατάλληλα για εμάς.

Βέβαια με την αγάπη, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα.

Παρά το γεγονός ότι το ήμισυ του αμερικάνικου πληθυσμού, πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, δεν έχουν πέσει όλοι τα με τα μούτρα σε κάτι τέτοιο.

Ίσως να προκαλεί έκπληξη, αλλά οι γυναίκες, δεν είναι τόσο ρομαντικές όσο πιστεύαμε. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά, και πιστεύουν σε αυτά τα φυσικά συναισθήματα, ενώ δεν δυσκολεύονται να ανταποκριθούν αμέσως. Σε αντίθεση, οι γυναίκες τείνουν να αναπτύξουν μία βαθιά εμπιστοσύνη με τον σύντροφό τους, πριν παραδοθούν σε αυτά τα συναισθήματα.

Επίσης, οι άνθρωποι που πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά είναι νεαρής ηλικίας. Μία δημοσκόπηση έδειξε ότι ηλικίες άνω 50 ετών, δυσκολεύονται να πιστέψουν σε κάτι τέτοιο.

Αυτό που μένει ασαφές,είναι ότι οι σχέσεις που ξεκινάν με αυτόν τον τρόπο, δεν γνωρίζουμε αν στην πορεία θα καρποφορήσουν, ή πόσο πετυχημένες μπορεί να γίνουν.

Μία έρευνα στο Ισραήλ έδειξε ότι μόνο το 10% από τις μακροχρόνιες σχέσεις ξεκίνησαν, απλά με μια ματιά. Αν και οι άνθρωποι μπορούν αμέσως να έλκονται μεταξύ τους, μερικοί επιστήμονες λένε ότι το να είσαι πραγματικά ερωτευμένος με τον σύντροφό σου, χρειάζεται χρόνος.

Έτσι, αν το πρώτο ραντεβού δεν πάει και τόσο καλά, ας του δώσουμε λίγο χρόνο και κάποιες ευκαιρίες παραπάνω! Μερικές φορές μπορεί να αρκεί ένα βλέμμα. Άλλοι πιστεύουν πως η αγάπη αναπτύσσεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.
DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.
ΠΑΙΔΙ

Μπορείς να στέκεσαι γυμνή μπροστά στο παιδί σου;

Τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” σχετικά με το θέμα του γυμνού σώματος των γονιών.
ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!