Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 λόγοι που δεν είναι αυτός που θέλεις

Δώσε προσοχή!



 

Οι σχέσεις είναι σίγουρα περίπλοκες κι έτσι αρκετές φορές δυσκολεύεσαι να συνειδητοποιήσεις πως δεν θα έχουν μία ευχάριστη κατάληξη. Ειδικά, όταν πρέπει να δώσεις εσύ ένα τέλος, κάνεις ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στο μυαλό σου.

Πρέπει απλώς να αποδεχτείς πως δεν είναι όλες οι σχέσεις ιδανικές και δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Είναι αρκετά ρεαλιστικό αλλά πολύ απλό. Αρκεί να δεις τα σημάδια και σίγουρα θα καταλάβεις ότι δεν είναι ο ένας και μοναδικός.

Οι 6 λόγοι που ακολουθούν θα σου δώσουν την ευκαιρία να το καταλάβεις σχετικά εύκολα και γρήγορα:

1. Αντιμετωπίζετε διαφορετικά έναν τσακωμό. Αν ο εγωισμός του ενός ή και των δύο δεν αφήνει χώρο στη λογική και οι καυγάδες σας είναι ομηρικοί, τότε πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο της ασυνεννοησίας. Όλα τα ζευγάρια έχουν διαφωνίες και συγκρούσεις, το θέμα είναι να μπορείς να λύσεις κάθε πρόβλημα με μία συζήτηση.

2. Δεν έχετε θέματα συζήτησης. Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε έστω μία απλή, καθημερινή συζήτηση, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να χωρίσετε. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και οι δύο με κάθε θέμα συζήτησης.

3. Είστε πολύ διαφορετικοί ή είστε υπερβολικά ίδιοι. Η θεωρία που θέλει τα ετερώνυμα να έλκονται φυσικά και ισχύει, αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν και κάποια κοινά σημεία στη σχέση σας. Απ’ την άλλη πάλι, αν είστε υπερβολικά ίδιοι, υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να βαρεθείτε.

4. Δεν σε σέβεται και σου μιλάει με άσχημο τρόπο. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να καταλάβεις πως δεν είναι ο ένας και μοναδικός. Ο σεβασμός όπως και η εμπιστοσύνη αποτελούν βασικά στοιχεία για κάθε σοβαρή σχέση.

5. Απεχθάνεσαι πολλές από τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά του. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ταιριάζετε σε όλα, αλλά αν δυσκολεύεσαι να τον ακολουθήσεις σε ό,τι κι αν σου προτείνει, τότε μάλλον η κατάσταση πρέπει να σε προβληματίσει.

6. Δεν τα πας καλά με την οικογένειά του και δεν σε υπερασπίζεται ποτέ. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται στις σχέσεις τους με τους γονείς του συντρόφου τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η σχέση τους περνάει κρίση. Κάτι τέτοιο πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις, μόνο όταν δεν έχεις την υποστήριξη του αγαπημένου σου όταν τη χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις με την οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;