Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρωτας ή σεξ; 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς για να βρεις αυτό που ψάχνεις

Είναι θέμα επιλογής...



Σεξ και αγάπη. Δύο έννοιες που συγχύζονται, μπερδεύονται, πάνε παρέα, χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν. Οι περισσότεροι λένε πως άλλο η αγάπη και άλλο το σεξ. Ή μήπως τελικά αυτά τα δύο πάνε μαζί; Πολλοί υποστηρίζουν και προτιμούν να κάνουν sex με έναν άνθρωπο που νιώθουν ερωτευμένοι. Άλλοι θεωρούν πως η σαρκική απόλαυση δεν απαιτεί συναισθηματικό δέσιμο με τον άλλον. Άρα αυτή ερώτηση, δεν μπορεί να απαντηθεί με ναι ή όχι.

Μπορεί το σεξ με κάποιον άγνωστο να μας φοβίζει ή να μας ιντριγκάρει. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και ποιος είναι ο σκοπός μας. Εάν απλά θέλουμε να απολαύσουμε μια νύχτα σεξ, με κάποιον που μας αρέσει, απλά το απολαμβάνουμε. Αν όμως θεωρούμε πως μία νύχτα sex μπορεί να μας οδηγήσει στα μονοπάτια της σχέσης, καλύτερα να μην ενδώσουμε.

Μπορεί μια βραδιά σεξ και τίποτα παραπάνω να είναι πρόκληση για μας, μπορεί να μας είναι και αδιάφορο. Αρχικά πρέπει να το συζητήσουμε με τον εαυτό μας, για το αν είμαστε σίγουρες ότι θέλουμε να το κάνουμε. Δεν χρειάζεται να πιεστούμε ή να νιώσουμε άβολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν το επιχειρούμε και βάζουμε ένα stop από την αρχή.

Για να απολαύσουμε μία νύχτα σεξ, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και στον παρτενέρ μας. Εάν δεν επιθυμούμε τηλέφωνα και μηνύματα ύστερα από την πράξη, είναι κάτι που φροντίζουμε να το λέμε. Παίζουμε με τους δικούς μας κανόνες. Εννοείται πως υπάρχει σεβασμός, αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβεί κάτι που δεν επιθυμούμε. Έστω και αν ένα φιλί ή μια αγκαλιά μετά την πράξη, δεν μας είναι ευχάριστο, φροντίζουμε να το δείξουμε ευγενικά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός