Αυτά είναι τα 4 πλεονεκτήματα κάθε χωρισμού - AllYou.gr

Search

Αυτά είναι τα 4 πλεονεκτήματα κάθε χωρισμού

Πονάει, αλλά σε ωριμάζει. 

02 Απριλίου 2015

Φέρνοντας στο μυαλό μου εκείνη τη ρητορική ερώτηση που μας κάνουν, όταν είμαστε ακόμα παιδιά, «Τι θες να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;», νομίζω πως κανείς δεν απαντά με τη φράση « χωρισμένος». Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, το τέλος ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι ζωής. 

Δε χρειάζεται να επισημάνω τα μειονεκτήματα του χωρισμού και τις επιπτώσεις του, γιατί είναι αυτονόητα, αλλά αυτή τη φορά θα σταθώ στα πλεονεκτήματα, στους τρόπους δηλαδή που ένα ανεπιθύμητο μεν διαζύγιο σε έκανε πιο ώριμο άνθρωπο. Διότι αν το παρατηρήσεις, οι προκλήσεις του σε άλλαξαν, διαμόρφωσαν τη σκέψη σου, σε έκαναν πιο δυνατή. 

Δεν είσαι λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος, είσαι ακόμα καλύτερος!

1. Αρχικά ένας χωρισμός υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή σου. Αυτό είναι η μια μόνο όψη του νομίσματος. Στη συνέχεια, θα αντιληφθείς, πως έχεις αποκτήσει τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου ξεπερνώντας τα όρια σου και τροφοδοτώντας τον εαυτό σου με πίστη.

2. Οι καλύτερες συμβουλές γάμου προέρχονται από ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο κι αυτό γιατί μπορούν, αλλάζοντας την οπτική τους γωνία, να κρίνουν την αρχή, τη μέση και το τι μπορεί να οδηγήσει στο τέλος μια σχέση. Εν ολίγοις, έχεις την ευκαιρία να βελτιώνεις κάθε επόμενη σχέση, πριν καταστραφεί.

3. Με το χωρισμό, χάνεις τα πάντα. Τις παλιές αναμνήσεις, τον άνθρωπό σου, τα όνειρα του μέλλοντος. Αργότερα, όμως, γίνεσαι ευγνώμων για τους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό σου και μαθαίνεις να εκτιμάς όσα πραγματικά αξίζουν.

4. Γίνεσαι αυτόματα πιο υπεύθυνη. Η ζωή βρίσκεται πια μόνο στα δικά σου χέρια. Ενδεχομένως να φαίνεται τρομακτικό, όμως πλέον μπορείς να αλλάξεις οτιδήποτε σε απασχολεί ή σε δυσαρεστεί. Πάνω από όλα τη ζωή σου.

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.
ΕΓΩ

6 μύθοι για το στρες που πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς

Όλα όσα ήξερες για τον εχθρό της ψυχικής ισορροπίας σου μπορεί να μην είναι αλήθεια.
ΜΟΔΑ

4 τρόποι να φορέσεις μια λουστρίνι φούστα

Τα ‘80s έχουν επιστρέψει και αυτή η φούστα γίνεται το must have ρούχο της σεζόν!
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!