Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Από φίλοι σε σχέση

3 τρόποι να κάνεις το βήμα!



Μπορεί να σας συνδέει μια υπέροχη φιλία, είναι ο άνθρωπος που περνάς καλά μαζί του και σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Αυτό όμως δεν σε γλιτώνει από τον ξαφνικό έρωτα που μπορεί να προκύψει στο πρόσωπό του: δεν είναι απίθανο να ερωτευτείς τον κολλητό σου και δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλήξετε ζευγάρι!

Μ’ αυτούς τους τρόπους μπορείς να οργανώσεις την προσπάθειά σου:

1. Κάνε μια κίνηση: Αν είσαι απ’ εκείνες που τολμούν, πάρε τον φίλο σου, βγείτε για ποτά και φλέρταρέ τον διακριτικά. Αν δεις ότι ανταποκρίνεται, ζήτα του να σε φιλήσει. Αν, πάλι, δεις ότι δεν ανταποκρίνεται στα «καλέσματά» σου, ρίξε το φταίξιμο για τη συμπεριφορά σου στο… ποτό!

2. Πέρνα περισσότερο χρόνο μαζί του: Αν δεν είναι το στιλ σου η… επίθεση, μπορείς να διεκδικήσεις το ενδιαφέρον του με πιο έμμεσο τρόπο. Αναζήτησε περισσότερες στιγμές μαζί του, καλώντας τον όλο και πιο τακτικά να βγείτε για φαγητό ή ποτό ή σινεμά. Αν δεις ότι δέχεται και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση, είσαι κοντά στο να κάνεις το επόμενο βήμα. Αν, πάλι, σου απαντά ότι είναι απασχολημένος, τότε πιθανότατα ενδιαφέρεται μόνο για τη φιλία σου. Επίσης, προσπάθησε όταν είστε μαζί να αφήνεις και υπονοούμενα για το πώς αισθάνεσαι γι’ αυτόν ή/ και να του κάνεις κομπλιμέντα για την εμφάνισή του, για τις επιτυχίες του, για τη συμπεριφορά του.

3. Να είσαι ειλικρινής: Βρες την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο μέρος για να του εκφράσεις τα πραγματικά σου αισθήματα και το πώς βλέπεις τη σχέση σας. Είναι ένας τρόπος που πιθανά θα δημιουργήσει αμηχανία και ίσως ταράξει τη φιλία σας, αλλά είναι ο μοναδικός με τον οποίο μπορείς να πάρεις μια συγκεκριμένη απάντηση. Θα νιώσεις ανακούφιση, αν το πεις. Μπορεί τελικά να μην πάρεις την απάντηση που θα ήθελες, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου. Μάλιστα, αν εσύ είσαι εντάξει με το γεγονός ότι σε απέρριψε ως σύντροφο, η φιλία σας μπορεί να συνεχίσει ως είχε. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να  συμβεί στο μέλλον… 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας