Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρώτο ραντεβού μετά από έναν χωρισμό: Είσαι έτοιμη;

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου... 



Συνήθως λένε πως για να ξεκινήσεις από την αρχή, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον τα μισά χρόνια απ’ ότι ήσουν σε μια σχέση. Δηλαδή αν ήσουν δεσμευμένη για 4 χρόνια, η σωστή στιγμή για ραντεβού είναι μετά από 2 χρόνια.

Στην ουσία δεν υπάρχει σωστή ημερομηνία, στιγμή, ή κάποιο χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένεις. Είναι φυσικό μετά από έναν χωρισμό να αισθάνεσαι περίεργα. Η ζωή αποκτά καινούριους ρυθμούς, το κινητό δεν χτυπά τόσο συχνά, και οι ρομαντικές βόλτες πλέον δεν υπάρχουν. Μπορεί μετά από έναν χωρισμό και ανάλογα τους λόγους που χώρισες να νιώθεις πληγωμένη. Ίσως και όχι. Σίγουρα όμως πρέπει να συνηθίσεις τις καινούριες συνθήκες.

Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά μην σε ανησυχεί. Είναι φυσιολογικό. Εξάλλου μετά από τον χωρισμό, ο χρόνος είναι σημαντικός. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα. Αν δεν πάρεις τον χρόνο που όντως χρειάζεσαι, και κάνεις το βήμα να βγεις ραντεβού, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, αν η συζήτηση πάει στο θέμα σχέσεις, οι νωπές σου σκέψεις θα γίνουν φανερές. Μπορεί να καταλήξεις να μιλάς για τον πρώην σου, είτε με κακό είτε με καλό τρόπο και αυτό δείχνει πως μάλλον ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει κάτι. Να είσαι βέβαιη πως ο καινούριο σου παρτενέρ θα το καταλάβει.

Στο μυαλό σου πρέπει να έχεις, ότι μετά από μία τέτοια κατάσταση, στη ζωή σου πλέον υπάρχουν 3 άτομα. Εσύ, ο πρώην και ο νυν. Για να καταφέρεις να χειριστείς την κατάσταση, πρέπει ένα από τα δύο πρόσωπα να φύγει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πιέζεσαι και θα μπορείς να απολαμβάνεις τις στιγμές σου.

Ο σωστός χρόνος λοιπόν, εξαρτάται από εσένα. Μπορεί να πάρει 2 εβδομάδες, μπορεί 1 μήνα, μπορεί και χρόνο. Όσο χρόνο και αν πάρει, να θυμάσαι πως το παν είναι η απόλαυση και η διασκέδαση. Έχουμε κοντά μας ανθρώπους για να περνάμε καλά, και όχι για να πιεζόμαστε.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30