Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Couple Challenge: Οι 4 προκλήσεις που σου "χτυπούν το καμπανάκι". Ή μήπως όχι;

Δεν είσαι μόνη. 



Η σχέση, η συμβίωση, ο γάμος είναι όλα φαινομενικά εύκολη υπόθεση. Όμως,  κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα ισχύει για πάντα, αφού οι προκλήσεις που καλείται ένα ζευγάρι να αντιμετωπίσει καθημερινά ποικίλουν, διαφοροποιούνται και οτιδήποτε έμοιαζε συνηθισμένο, αρχίζει πια να σε τρομάζει. 

Μερικοί θα σου πουν πως η σχέση σου είναι καταδικασμένη, αν για παράδειγμα υπάρχει έντονη διαμάχη με το σύντροφό σου, χωρίς κανένα σεβασμό, αν η γκρίνια έχει πάρει θέση στην καθημερινότητα σας, αν ζεις μίζερα το σήμερα και δεν υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, αν.., αν..., αν όλα είναι αρνητικά.  

Πού βρίσκεται, λοιπόν, η αλήθεια ανάμεσα σε αυτές τις υπερβολικά απαισιόδοξες καταστάσεις και στην υπερεξιδανικευμένη συντροφική ευδαιμονία; Ποια είναι τα όρια του αποδεκτά φυσιολογικού;

Οι παρακάτω προκλήσεις ενδεχομένως να σου χτυπούν αρχικά το καμπανάκι του χωρισμού, μια δεύτερη ωστόσο ματιά αποδεικνύει πως όλα κινούνται υπό έλεγχο, αφού..

1. Μια λιγότερο συνεργατική λύση και περισσότερο εγωιστική κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, δεν είναι απαραίτητα καταστροφική. Άλλωστε, καμιά συμπεριφορά δεν είναι τέλεια.

2. Ο έρωτας γεννιέται και πεθαίνει πιο γρήγορα από την αγάπη, η οποία «καίγεται» πιο αργά, αλλά ζεσταίνει βαθιά την ψυχή. Επομένως, αν δεν αισθάνεσαι πλέον deeply in love, δε χάθηκε ο κόσμος.

3. Όλοι έχουμε δικαίωμα στου έρωτα τα... blues. Καμιά μέρα δεν είναι ρόδινη και, πολύ περισσότερο, όταν υπάρχει ρουτίνα. Προσπάθησε, απλά, να εμπλουτίσεις τη σχέση σου με θετική ενέργεια. 

4. Τα όνειρα δεν είναι μεμπτά. Μπορείς να ζεις ελεύθερα, με την ελπίδα ότι θα κατορθώσεις να βελτιώσεις ορισμένα ελαττώματα του. Μην ξεχνάς ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και σου δίνει ζωή. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»