Μιλάει ακόμα με την πρώην; 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις (πριν φρικάρεις) - AllYou.gr

Search

Μιλάει ακόμα με την πρώην; 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις (πριν φρικάρεις)

Καταρχάς, μείνε ψύχραιμη. 

17 Απριλίου 2015

Είναι λογικό και αποδεκτό ο σύντροφός μας να έχει μια επαφή με την πρώην κοπέλα του, όπως εμείς αντίστοιχα με το πρώην αγόρι μας. Γιορτές, γενέθλια, ένα «είσαι καλά» ή ακόμη η προσφορά βοήθειας όταν μας ζητηθεί, είναι κατανοητές. Όταν όμως η επικοινωνία παίρνει άλλη τροπή και γίνεται συχνή, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Παρ' όλα αυτά, δεν χρειάζεται κατευθείαν να σκεφτούμε αρνητικά. Αρχικά παρατηρούμε την κατάσταση και έπειτα αρχίζουμε να βασανίζουμε το μυαλό μας με σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι, άλλη δικαιολογία από αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ο σύντροφός μας να μιλάει με την πρώην του.

Επίσης, είναι λογικό να ζηλεύουμε, να μας ενοχλεί και να νιώθουμε απειλή. Όπως είναι λογικό να αναρωτιόμαστε αν μας έχει απατήσει, αν δεν την έχει ξεπεράσει, και άλλα πολλά τέτοια που απασχολούν την σκέψη μας.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Αν οι κινήσεις του είναι προκλητικές και μας δίνει αφορμές, τότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Τι σημαίνει αυτό; Αν μιλάει στο κινητό κρυφά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγαίνει μαζί της έξω συχνά, μιλάει για εκείνη με ιδιαίτερο τρόπο, μας είπε ψέματα ότι δεν βγήκε μαζί της και η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια, τότε σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τα μέτρα μας...

1. Το συζητάμε. Ρωτάμε, περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Σκεφτόμαστε ανοιχτόμυαλα και αν όντως οι λόγοι που συμβαίνει αυτό δεν επηρεάζουν την σχέση μας, δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιόμαστε για το οτιδήποτε.

2. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αυτό το ερωτικό τρίγωνο είναι κάτι που δεν μπορούμε να χειριστούμε. Είναι άβολο και συζητάμε από κοινού για την λύση.

3. Εκφράζουμε ανοιχτά την στεναχώρια μας. Ακούμε τι έχει να μας πει. Αντίστοιχα και εμείς, δεν φοβόμαστε να παραδεχτούμε πως κάτι τέτοιο μας τρομάζει. Μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει ο σύντροφός μας πως πραγματικά νιώθουμε.

4. Αν ο διάλογος μετατραπεί σε τσακωμό και τον δούμε να θυμώνει, τότε μάλλον κάτι μας κρύβει.

5. Καιρός να αποφασίσουμε για την σχέση μας. Αν τα λόγια του και οι πράξεις του δεν μας βοηθήσουν, τότε σκεφτόμαστε αν μπορούμε να το ανεχτούμε.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!