Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συγκατοικήσεις πριν από τον γάμο

Προετοιμάσου πριν το μεγάλο βήμα...



Μπορεί να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, ακόμα και όταν συνειδητοποιήσετε πως η καθημερινότητα σας δεν είναι πάντα το ίδιο διασκεδαστική; Ο μύθος που υποστήριζε πως τα ζευγάρια που έμειναν πολύ καιρό μαζί πριν τον γάμο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες διαζυγίου καταρρίφθηκε και πρέπει να το θυμάσαι πριν το μεγάλο βήμα. Τα στοιχεία δείχνουν πως όσο καλύτερα ξέρεις τα μειονεκτήματα του συντρόφου σου τόσο πιο υποψιασμένη μπαίνεις στον γάμο και άρα ξέρεις τι σε περιμένει... Και η συμβίωση δεν θέλει εκπλήξεις!

1. Η συγκατοίκηση είναι η υπέρτατη δοκιμασία. Μπορεί άραγε η σχέση σου να επιβιώσει μετά και τις δύσκολες περιστάσεις που φέρνει μαζί της μια συγκατοίκηση; Θα ανεχτείς τους ίδιους και τους ίδιους καβγάδες για τα πιάτα και το πλυντήριο; Το να ζεις κάτω από την ίδια στέγη με τον σύντροφό δεν είναι μια εμπειρία γεμάτη φιλιά, αγκαλίτσες και γέλια. Αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν πως αυξάνει τις πιθανότητες της να απομακρύνει ένα ζευγάρι που δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις. Η σχέση σου θα περάσει από πολλά τεστ και θα σου δώσει μια καλή γεύση για το τι θα επακολουθήσει μετά τον γάμο. 

2. Τα ζευγάρια που μένουν μαζί μαθαίνουν ο ένας τον άλλον και αρχίζουν να δουλεύουν ως ομάδα. Μαθαίνουν (ή και όχι) να ισορροπούν τη σχέση τους, τις καριέρες τους και τα οικονομικά τους. Με τον καιρό, οι προτεραιότητες και οι αξίες του καθένα βγαίνουν στην επιφάνεια και έτσι οι σύντροφοι βλέπουν αν είναι ουσιαστικά συμβατοί.

3. Η σεξουαλική σας ζωή και το πάθος θα δοκιμαστεί. Θα θεωρείς τον σύντροφό σου γοητευτικό ακόμα και όταν αφήσει την πόρτα του μπάνιο ανοιχτή και τον δεις μπροστά σου στην πιο προσωπική του στιγμή; Το μυστήριο που είχε θα εξαφανιστεί και τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι για να σώσεις την ερωτική σας ζωή. Υπάρχει λόγος που πολύ συχνά γράφουμε άρθρα με θέμα πώς να διατηρήσεις τη φλόγα ζωντανή, γιατί αυτό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στα σύγχρονα ζευγάρια! Η θεωρία πως η υπερβολική οικειότητα δεν είναι ό,τι καλύτερο είναι ευρέως διαδεδομένη. Μην φοράς συνέχεια τις πιτζάμες και μην κάθεστε ατελείωτες ώρες στον καναπέ. Η συγκατοίκηση θα σου δείξει πόσα μπορείς να κάνεις (και να κάνει) για να διατηρήσετε το πάθος σας ζωντανό.

4. Οι αγορές για το σπίτι μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας καταδικασμένης σχέσης. Σου ακούγεται πολύ απλός λόγος για να χωρίσεις τα έπιπλα του σπιτιού; Μάλλον δεν έχεις μείνει μαζί με κάποιον άντρα! Το διαφορετικό γούστο στη διακόσμηση -εκείνος απολαμβάνει την πρακτικότητα και εσύ την αισθητική- μπορεί να φέρει συνεχείς καβγάδες και στο τέλος τη ρήξη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;