Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 μύθοι για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Όχι, δεν είναι (πάντα) έτσι...



Πολλά είναι τα κλισέ περί ραντεβού και σχέσεων, που κυκλοφορούν εκεί έξω. Πριν βιαστείς όμως να βάλεις τη δική σου περίπτωση σε καλούπι, μάθε ότι οι κάποιοι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται. Όπως οι παρακάτω…

1. Να καθυστερείς να απαντάς. Το γεγονός ότι μπορεί να μην είσαι διαθέσιμη όλες τις ώρες δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αφήνεις να περνούν ώρες ατελείωτες πριν απαντήσεις στο μήνυμα. Επικοινώνησε με αυτόν που βγαίνεις, όπως και με τους φίλους σου, για να αποφύγεις τα άνευ λόγου παιχνιδάκια.

2. Μην αναφέρεις ποτέ τον πρώην σου. Παρόλο που δεν χρειάζεται να αναφέρονται οι πρώην σε κάθε συζήτηση, είναι φυσιολογικό να μιλήσετε γι’ αυτούς, είναι ένας τρόπος να μάθετε μερικά πράγματα για το ιστορικό των σχέσεων του άλλου. Μην αναφερθείς σε στιγμές που θα φέρουν αμηχανία, αλλά μπορείς να είσαι ειλικρινής για το ποια είσαι.

3. Μην γίνεσαι συναισθηματική. Μερικές φορές χρειάζεται να υψώσεις ένα τοίχος, αλλά το να κρύβεις τα συναισθήματα σου δεν είναι υγιές. Επίσης, είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι και αρνητικά συναισθήματα κάποιες φορές.

4. Να προσφέρεσαι πάντα να μοιραστείτε το λογαριασμό. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν ο συνοδός σου επιμένει να πληρώσει εκείνος, μπορείς να προσφερθείς ευγενικά, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις φορτική.

5. Υποβάθμισε το ενδιαφέρον σου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι «ενδιαφέρεσαι πάρα πολύ». Δεν είναι κακό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου αν πιστεύεις ότι ο άλλος το αξίζει.

6. Πήγαινε αργά. Κάθε σχέση κινείται σύμφωνα με τους δικούς της ρυθμούς, γι’ αυτό μην προσπαθείς να θέσεις χρονικά περιθώρια. Όταν πρόκειται για αγάπη, ακολούθησε το ένστικτό σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών