Η επιτυχία δεν φέρει πάντα την ευτυχία! - AllYou.gr

Search

Η επιτυχία δεν φέρει πάντα την ευτυχία!

Γιατί σημασία δεν έχει ο τερματισμός αλλά η διαδρομή...

11 Μαϊου 2015

Μερικές φορές δεν έχει τόση μεγάλη σημασία αν θα πάρουμε αυτό που θέλουμε, αλλά το πώς θα καταφέρουμε να το πάρουμε.

Για παράδειγμα, όπως ανέφερε και η εφημερίδα Guardian σε ένα σχετικό άρθρο της, αν η τράπεζα σε χρεώσει 10 ευρώ σε μια συναλλαγή από δικό τους λάθος, τότε λογικά θα αναλύσεις την κατάσταση μέσα στο κεφάλι σου για το πώς θα το χειριστείς. Ουσιαστικά θα φανταστείς έναν καυγά ανάμεσα σε σένα και τον υπάλληλο της τράπεζας σχετικά με τη λάθος χρέωση. Όταν τελικά θα μιλήσεις στον υπάλληλο, αν δεν διαφωνήσετε αλλά αμέσως σου ζητήσει συγγνώμη και σου επιστρέψει τα χρήματα, θα έχεις πάρει αυτό που θέλεις αλλά δεν θα είσαι απόλυτα ικανοποιημένη. 

Σύμφωνα με την κοινή λογική, οι περισσότεροι αναζητούμε χρήματα, εξουσία ή ευτυχία, χωρίς να μας ενδιαφέρει πώς ακριβώς θα τα αποκτήσουμε, όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες η διαδικασία έχει τελικά σημασία. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πιο συμφιλιωμένοι με την λογική ότι δεν θα πάρουν αυτό που θέλουν επειδή έτσι κρίθηκε από μια δίκαιη διαδικασία, παρά με τη λογική ότι θα πάρουν αυτό που θέλουν μέσω μιας αυθαίρετης διαδικασίας. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι σεβόμαστε τη "δικαιοσύνη" και αυτό φαίνεται και στην ψυχολογία μας.

Και πάνω από όλα, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τα πάντα όταν έχουμε πειστεί ότι η απόφαση ήρθε μέσα από μια σωστή και δίκαιη διαδικασία (όπως οι εκλογές) ενώ δύσκολα αποδεχόμαστε ακόμα και κάτι που μας συμφέρει, όταν ανακαλύψουμε ότι έγιναν παραλείψεις ή αδικίες.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!