5 (αποτελεσματικοί) τρόποι να διαχειριστείς αυτά που αισθάνεσαι - AllYou.gr

Search

5 (αποτελεσματικοί) τρόποι να διαχειριστείς αυτά που αισθάνεσαι

Μην τα κρατάς όλα μέσα σου...

12 Μαϊου 2015

Μετά από ένα χωρισμό, μια κακή κριτική, μια δυσκολία στο γραφείο, τι κάνεις για να αποκτήσεις συναισθηματική ισορροπία και να αισθανθείς καλύτερα; Οι περισσότεροι επιλέγουν να μην εκφράσουν τα συναισθήματά τους αμέσως ή να τα καταπιέσουν. Οι ειδικοί προτείνουν 5 βήματα για να μπορέσουμε να αισθανθούμε σωστά όλα όσα μας συμβαίνουν:

1. Να τα εντοπίσουμε: Τα συναισθήματα είναι εντυπώσεις και ενέργειες του οργανισμού μας και όταν επιτρέπουμε να βγουν προς τα έξω, προκύπτουν φυσικά και γρήγορα. Όταν τα εντοπίζουμε, τα αισθανόμαστε φυσιολογικά και δεν τα εγκλωβίζουμε.

2. Τα κατηγοριοποιούμε: Υπάρχουν 5 βασικά συναισθήματα: ο θυμός, ο φόβος, η λύπη, η χαρά και η σεξουαλική διάθεση. Φυσιολογικά τα αντιλαμβανόμαστε σε διαφορετικά σημεία του σώματός μας. Για παράδειγμα, ο θυμός "χτυπάει" την πλάτη, τον λαιμό και το σαγόνι. Η λύπη "χτυπάει" το στήθος, τον λαιμό, τα μάτια, ενώ ο φόβος, το στομάχι.

3. Τα "αγκαλιάζουμε": Αφού έχουμε αντιληφθεί και κατηγοριοποιήσει το συναίσθημά μας πρέπει και να το "αγκαλιάσουμε". Τα συναισθήματά μας είναι φυσιολογικά και πρέπει να τα αγαπάμε. Ανάπτυξε, επικοινώνησε το συναίσθημα και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη ενέργεια που έχει δημιουργηθεί. Έτσι θα μπορέσεις να το εκφράσεις σωστά.

4. Αναζητούμε τους λόγους: Κάποιες φορές καλό είναι να αναζητήσουμε την πηγή δημιουργίας του συναισθήματος. Για παράδειγμα, αν έχουμε μόλις χωρίσει, σίγουρα αισθανόμαστε λύπη. Αν ο λόγος που εξακολουθούμε να είμαστε λυπημένοι είναι ο φόβος της απόρριψης ή της μοναξιάς, τότε σίγουρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να εκφράσουμε διαφορετικό συναίσθημα, αλλά και να μην επιτρέψουμε μια σκέψη να πυροδοτεί τα συναισθήματά μας.

5. Να τα αναγνωρίσουμε: Όταν δεν έχουμε συναισθηματική ισορροπία στη ζωή μας, συνήθως φταίει κάποιο καταπιεσμένο συναίσθημα. Αναγνώρισέ το και αντιμετώπισέ το. Ο θυμός συνήθως μας λέει ότι κάτι πρέπει να σταματήσουμε. Η λύπη ότι κάτι πρέπει να απελευθερώσουμε, ο φόβος ότι κάτι πρέπει να γνωστοποιηθεί, η χαρά ότι κάτι πρέπει να γιορτάσουμε και η σεξουαλική διάθεση ότι κάτι πρέπει να δημιουργήσουμε. Τόσο απλά!

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.