Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχέση rebound: Το ακούς παντού. Ξέρεις, όμως, τι είναι;

Όταν ο έρωτας καταλήγει... παρηγοριά.



Δεν είναι ψέμα ότι «ο έρωτας με έρωτα περνάει». Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να είσαι σε θέση να διαχωρίσεις πότε αισθάνεσαι πραγματικό έρωτα ή έστω ενθουσιασμό για κάποιον και πότε απλά τον χρειάζεσαι κοντά σου, προκειμένου να ξεπεράσεις την αποτυχημένη σχέση σου με κάποιον άλλον. 

Οι λεγόμενες σχέσεις rebound είναι η τελευταία τάση στον συναισθηματικό κόσμο των 20something και 30something ανθρώπων που μόλις βίωσαν έναν χωρισμό και ψάχνουν τρόπους να βγουν από αυτή την διαδικασία αλώβητοι και με το κεφάλι ψηλά. 

Πλέον στην Αμερική έχουν φτάσει στο σημείο να διοργανώνονται πάρτι πληγωμένων με ένα και μόνο σκοπό: time for rebound. Πληγωμένες γυναίκες με cosmopolitan στο χέρι, χωρισμένοι άντρες που ψάχνονται και το τέλος της βραδιάς βρίσκει ζευγάρια με μια κρυφή συμφωνία, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να ξεπεράσουν το χωρισμό. 

Οι επιστήμονες, παρ' όλα αυτά, διατυπώνουν τις ενστάσεις τους γι' αυτού το είδους τις σχέσεις εξηγώντας ότι μπορεί πολύ εύκολα να σε οδηγήσουν σε μία ακόμη απογοήτευση. Κι αυτό γιατί, ποτέ δεν ξέρεις πόσο καιρό θα πάρει στον άλλον το να ξεπεράσει τον χωρισμό του από την πρώην του. Κι αν τον ξεπεράσει πριν από εσένα; Τι γίνεται τότε;

Όπως και να χει το πράγμα, ακόμα κι αν στην Ελλάδα δεν πηγαίνουμε ακόμα σε πάρτι που οργανώνονται με τον συγκεκριμένο σκοπό, συχνά έχουμε από μόνοι μας την τάση να δημιουργούμε σχέσεις μόνο και μόνο για να αισθανθούμε καλύτερα για το εαυτό μας και για να εισπράξουμε λίγο επιβεβαίωση. Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπη με κάτι αντίστοιχο, σκέψου το καλά: ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου ή τον βλέπεις απλώς σαν παρηγοριά;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει