Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με διεκδικήσει

Θέλεις να τον κρατήσεις κοντά σου, να σε διεκδικήσει; Μπορείς, μ' αυτούς τους 5 τρόπους!



Γνωριστήκατε, σου άρεσε, του άρεσες, βγήκατε το πρώτο ραντεβού, μετά το δεύτερο μέχρι που τα ραντεβού εξελίχθηκαν σε σχέση. Μην βιαστείς να σκεφτείς πως τώρα είναι δικός σου. Για να κρατήσεις τον σύντροφο σου χαρούμενο δίπλα σου, χρειάζονται μερικά απλά αλλά πολύτιμα βήματα που δεν πρέπει να βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Μα ρωτάς, πώς να τον κάνεις να σε διεκδικήσει...

1. Μην φοβάσαι να είσαι συναισθηματικά ανεξάρτητη.

Το να είσαι ανεξάρτητη δείχνει ότι είσαι εσύ - και μόνο εσύ υπεύθυνη για την προσωπική σου ευτυχία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν για να είσαι χαρούμενη. Αν ο σύντροφος σου βλέπει ότι είσαι εξαρτημένη από αυτόν, σίγουρα δεν θα σε εκτιμήσει. Οι άντρες δεν ερωτεύονται γυναίκες που "κρεμιούνται" από αυτούς. Ερωτεύονται γυναίκες που ζουν γεμάτες ζωές. 

2. Άφησε τον να σε διεκδικήσει.

Αν κάτσεις και το σκεφτείς ψύχραιμα, θα δεις κι εσύ πως, όταν κάποιος σε θέλει σαν τρελός από την πρώτη στιγμή, το ενδιαφέρον σου όσο να πεις μειώνεται. Κανείς δεν θέλει πραγματικά κάτι που του το δίνουν στο πιάτο. Γι' αυτόν τον λόγο, άσε τον καλό σου να σε διεκδικήσει, να σε κυνηγήσει. Το να αντιστρέψεις τους ρόλους, θα τον κάνει να νιώσει θήραμα και -πίστεψε μας- αυτός ο ρόλος δεν θα του αρέσει και τόσο.

3. Δειξ΄του ότι τον χρειάζεσαι.

Σημαντικό ρόλο στο να διεκδικήσει και να σε ερωτευτεί κάποιος, είναι να είσαι διατεθειμένη να νιώσεις ευάλωτη. Ο άντρας για σε εκτιμήσει πρέπει πρώτα να δει τον πραγματικό σου εαυτό. Και κανείς μας δεν μπορεί να είναι όλες τις ώρες δυνατός.

4. Ενδιαφέρσου γι αυτόν.

Ρώτησε τον πώς πήγε η μέρα του, άκουσε τα προβλήματα του και δείξ' του ότι νοιάζεσαι πραγματικά γι αυτόν. Ένας άντρας δεν θέλει να νιώθει πως απλά τον έχεις για να γεμίζεις το πρόγραμμά σου ή να καλύπτεις τις ανάγκες σου. Έχει ανάγκη να ξέρει ότι για σένα είναι σημαντικός.

5. Χώρος και χρόνος.

Και δεν εννοούμε γενικά και αόριστα αλλά μιλάμε για τον δικό του "χώρο" και "χρόνο". Οι άντρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δεθούν από εμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαιτείται η καθημερινή επαφή για να σε ερωτευτούν. Μπορεί εσύ να θέλεις να βρίσκεστε πολύ, όμως εκείνος θέλει να νιώθει πως, ακόμα και αν είστε μαζί, δεν θα χάσει την ταυτότητά του και την ελευθερία του. 

Έτσι, λοιπόν, θα τον κάνεις να σε διεκδικήσει και να σε ερωτευτεί...

Πώς μπορείς να τον κάνεις να σε διεκδικήσει

 

Ο μύθος για τον κλασικό άντρα που κυκλοφορεί έξω: με κριτήριο το sex, ψάχνει πάντοτε εφήμερες σχέσεις και ένα άγριο και σέξι θηλυκό που θα τον ικανοποιήσει. Είναι σίγουρα αλήθεια; Μήπως κάπου τον έχουμε παρεξηγήσει; 

Τι είναι αυτό που θέλει τελικά ένας άντρας;

Διαβάζοντας διάφορα άρθρα και συζητώντας με άντρες, είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω, ότι ναι, οι άντρες έχουν ψυχή και η παραπάνω άποψη δεν ταυτίζεται με τον πιο ουσιαστικό τους σκοπό. Και τι εννοώ...

Οι άντρες δεν περιορίζονται μόνο σε ένα τυπικό face control. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, σημεία θα έλεγα της γυναίκας και στοιχεία του χαρακτήρα της, που καθένας προσέχει. Είναι ίσως τα κριτήρια για να προχωρήσει μαζί σου σε σχέση και αν μάθεις, πώς να τα δουλέψεις, πιθανότατα να τον κρατήσεις δίπλα σου για πάντα. 

Τι θα πρέπει να προσέξεις για να σε διεκδικήσει και να τον κερδίσεις

1. Το χαμόγελο σου.. είναι αυτό που τρελαίνει το αντίθετο φύλο, γι αυτό μην του το στερήσεις. Δεν αρκεί να του χαμογελάσεις μόνο τη μέρα της γνωριμίας σας. Όταν ο άντρας έχει δίπλα του μια ευτυχισμένη γυναίκα, αισθάνεται ηθικά ικανοποιημένος, μιας και βγάζει εις πέρας την υποχρέωση του ως σωστός σύντροφος. 

2. Ο σεβασμός. Σκέψου το εξής: Πόσο ιερός είναι ο σεβασμός σε μια αντρική φιλία. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο σχέσεων.

3. Οι άντρες απολαμβάνουν όταν τους κολακεύεις για κάθε τους επίτευγμα. Μην ξεχνάς λοιπόν να του λες και μια καλή κουβέντα, ακόμα κι όταν θα σου κάνει τη χάρη να πεταχτεί μέχρι το mini market της γειτονιάς. 

4. Το δικό τους « σε αγαπώ» είναι το «ευχαριστώ». Να τον εκτιμάς για κάθε του προσφορά. 

5. Δώσε του χρόνο να επεξεργαστεί την πληροφορία. Είναι μάλλον αλήθεια, πως το αντίθετο φύλο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να σκεφτεί, γιατί απλά δεν μπορεί να πάρει εύκολα αποφάσεις στη στιγμή..

6. Laugh Out Loud, δηλαδή γέλα με όλη σου την ψυχή. Όταν εσύ ξεκαρδίζεσαι, αυτός αισθάνεται διπλή χαρά. Όπως συμβαίνει με τους γονείς και τα μικρά παιδιά.

7. Κάνε μια αλλαγή... ή έστω μια προσπάθεια μέρα με τη μέρα για να δείχνεις πιο όμορφη, πιο φρέσκια. Αρχικά, καν το για σένα κι έπειτα σκέψου, ότι έτσι του δείχνεις, πως νοιάζεσαι. Φυσικά δε σε θέλει Barbie doll 24 ώρες το 24 ωρο, όμως απολαμβάνει να σε βλέπει ανανεωμένη και λαμπερή. 

 

 

Τρόποι για να τον φλερτάρεις

Το φλερτ είναι διασκεδαστικό, θέλει τέχνη και τρόπο, αλλά ελάχιστες γυναίκες τολμούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, όταν συναναστρέφονται με άντρες. Πόσες φορές άκουσες τον εαυτό σου να λέει « αποκλείεται να μου δώσει σημασία»; Αυτή η φοβία ή καλύτερα ανασφάλεια είναι και η μεγαλύτερη αιτία που το φλερτ έχει χαθεί στις μέρες μας. 

Η γυναίκα, όπως και ο άντρας φυσικά, φοβούνται την απόρριψη, γιατί αυτή προκαλεί το αίσθημα της απογοήτευσης. Για να την αντιμετωπίσεις, καταλήγεις στο εξής: βάζεις τέλος στη σχέση σου με το φλερτ και περιμένεις να έρθει ο πρίγκιπας πάνω στο άλογο του και να σε διεκδικήσει πρώτος.

Η αναμονή βέβαια μπορεί να είναι μεγάλη, οπότε καλύτερα να συμβιβαστείς με αυτούς τους 3 τρόπους, που θα τον τραβήξουν κοντά σου, χωρίς να δώσεις στόχο

1. Secret Language. Δε μιλάω για τη γλώσσα του σώματος, αλλά για αυτή των ενδυματολογικών σου επιλογών. Τα ρούχα που φοράς μιλάνε περισσότερο και πιο νωρίς από σένα. Προδίδουν το χαρακτήρα σου και κυρίως τη διάθεση σου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φλερτάρεις, γι' αυτό δώσε βάση σε ότι επιλέγεις. Θα σου πρότεινα ήπια χρώματα που είναι πιο ρομαντικά και εφαρμοστά ρούχα που του επιτρέπουν να θαυμάσει τις καμπύλες σου.

2. Sexy tone. Η φωνή είναι ίσως η πιο υποτιμημένη μέθοδος φλερτ. Δούλεψε τον τόνο της φωνής σου, δείξε του αγάπη και φροντίδα και ξετρέλανε τον. Η τσιριχτή, παιδικού τύπου, είναι ασφαλώς εκτός πλάνου. 

3. «Σκότωσε» τον γλυκά. Η ευγένεια προς τον περίγυρο του και τον ίδιο δε σημαίνει πως είσαι χαλάκι για να σε πατήσουν, αλλά αντιθέτως, ότι έχεις καλή καρδιά και θετική ενέργεια. Τι πιο σέξι;

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ