Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είσαι πεσμένη; 5 συμβουλές για να αλλάξεις διάθεση ΤΩΡΑ

Είναι τόσο απλό...



Σίγουρα κάποιες μέρες είναι καλύτερες από άλλες. Και σίγουρα υπάρχουν στιγμές που η καθημερινότητα σου φαίνεται από σκληρή μέχρι τρομακτική. Άρα είναι πέρα για πέρα λογικό να σε πιάνει αρνητισμός και να σκέφτεσαι ότι το μόνο που θέλεις είναι να παρατήσεις τα πάντα. Μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν μικρές, απλές και καθημερινές λύσεις που η επιστήμη - και κατ' επέκταση εμείς - σου προτείνουμε για να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο πιο συχνά...

Xαρούμενες σκέψεις. Αντικατέστησε τα αρνητικά σου συναισθήματα δημιουργώντας θετικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό, όπως το να δεις μια κωμωδία ή μια ταινία που ανυψώνει το ηθικό σου και φυσικά να μιλήσεις με κάποιο φίλο που -αποδεδειγμένα- ξέρει πώς να σε κάνει να γελάς.

Αλλαγές στο σπίτι. Δεν μιλάμε για τρελές ή ακριβές αλλαγές. Ακόμη και κάτι μικρό, όπως ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ένας καινούριος πίνακας ή ένα καινούριο σετ σεντόνια, θα σε ανανεώσει και θα σου φτιάξει το κέφι.

Άσε το τηλεκοντρόλ. Το να περάσεις ένα ολόκληρο βράδυ βλέποντας σερί όλα τα επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς είναι πραγματικά χαλαρωτικό, αλλά μήπως να το ξανασκεφτείς; Μια έρευνα του Πανεπιστημίου το Μέρυλαντ αναφέρει πως, άτομα που περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως «σχετικά ευτυχισμένους», έβλεπαν κατά 10% περισσότερες ώρες τηλεόραση από εκείνους που είχαν δηλώσει «πολύ ευτυχισμένοι».

Πες ναι στη γυμναστική. Όταν γυμναζόμαστε, αυξάνουμε τους καρδιακούς μας παλμούς, αλλά και την ενέργεια μας. Επίσης κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορείς να διώξεις τις δυσάρεστες σκέψεις από το μυαλό σου, ενώ ολοκληρώνοντας κάθε άσκηση θα νιώθεις περήφανη και ευχαριστημένη με τον εαυτό σου που τα κατάφερε.

Βγες έξω. Ακόμα κι αν μιλάμε για μία σύντομη βόλτα με τα πόδια, το να βγεις από το σπίτι και να δεις τη ζωή έξω από αυτό, θα σπάσει τον κύκλο θλίψης και απελπισίας που νιώθεις. Βάλε στόχο έναν συγκεκριμένο προορισμό και περπάτησε την πόλη σημειώνοντας νοητά όλα εκείνα τα όμορφα στιγμιότυπα που θα συναντήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα