Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Oι πρώτες σας κοινές διακοπές; 5 τρόποι να μην γυρίσετε τσακωμένοι

Μην τους αγνοείς...



Στις διακοπές, οι προσδοκίες όλων μας είναι "φουσκωμένες". Αυτά είναι τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις για να κάνεις τις δικές σου πραγματικότητα.

1. Χαλάρωσε από πριν. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους τσακωμού ανάμεσα στα ζευγάρια που κάνουν διακοπές μαζί είναι η ταλαιπωρία του ταξιδιού μέχρι το σημείο προορισμού τους, μέχρι που στο τέλος φτάνουν να εκνευρίζονται με το παραμικρό. Αν, λοιπόν, ξέρεις ότι τόσο εσύ όσο και εκείνος γίνεστε ιδιαίτερα ευερέθιστοι όταν είστε κουρασμένοι, προσπαθήστε να οργανώσετε την ξεκούραση σας και τον ύπνο σας από πριν, ώστε να ταξιδέψετε με γεμάτες μπαταρίες.

2. Να είσαι θετική. Σίγουρα όταν φεύγουμε για τις διακοπές τις οποίες περιμέναμε πώς και πώς έναν ολόκληρο χρόνο, οι προσδοκίες μας είναι ανεβασμένες. Μήπως όμως να ξεχάσεις το πόσο τέλεια ελπίζεις να περάσεις και να εκτιμήσεις όσα σου φέρνει η στιγμή; Ηρέμησε και άσε την διασκεδαστική πλευρά σου να βγει προς τα έξω. Μην είσαι αρνητική και γκρινιάρα και μην διστάζεις να αλλάξεις για λίγο τη ρουτίνα και τις συνήθειες σου.

3. Συμβιβάσου και λίγο. Εκτός κι αν είσαι διακοπές με τον εαυτό σου, οι πιθανότητες λένε πως οι διαφωνίες σας θα είναι δεδομένες για διάφορα θέματα. Σε ποιο μαγαζί θα πάτε, τι ώρα θα φάτε, σε ποια παραλία θα κολυμπήστε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάσετε τις καρδιές σας είναι τη μία μέρα να κάνετε το δικό σου πρόγραμμα και την επόμενη το δικό του. Να θυμάσαι πως στις διακοπές αυτές δεν είσαι μόνη σου και θέλει και ο σύντροφός σου να περάσει καλά και να ξεκουραστεί. 

4. Η ζωή είναι περιπέτεια. Τι καλύτερο από το να την ζήσεις μαζί του; Τόλμησε νέες δραστηριότητες και εμπειρίες και τσέκαρε από πριν πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί. Κάντε θαλάσσια σπορ ή πηγαίνετε σε κάποια συναυλία στο νησί. Έτσι, θα είστε διαρκώς απασχολημένοι και δεν θα ασχολείστε διαρκώς ο ένας με τον άλλον.

5. Σεξ. Πολύ σεξ. Χωρίς σχόλια και επεξηγήσεις. Γι' αυτό δεν φτιάχτηκαν οι διακοπές άλλωστε;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30