5 λόγοι που διστάζει να σου πει «σ'αγαπώ» - AllYou.gr

Search

5 λόγοι που διστάζει να σου πει «σ'αγαπώ»

Τους έχεις λάβει υπόψη σου;

16 Αυγούστου 2015

Μάζεψες όσο κουράγιο είχες μέσα σου και του είπες τις δύο μαγικές λεξούλες που όλοι σκεφτόμαστε τόσο πολύ πριν τις ξεστομίσουμε. Από την δική του μεριά όμως η απόλυτη... σιωπή. Και ναι, έχεις φρικάρει. Και δικαιολογημένα. Πριν πάθεις, όμως, ολοκληρωτικό πανικό και αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι μάλλον πρέπει να χωρίσεις, λάβε υπόψη σου τους παρακάτω λόγους που ίσως τον κάνουν να κρατάει το στόμα του κλειστό.

1. Δεν είναι έτοιμος να το πει. Ναι, υπάρχει κι αυτή η περίπτωση. Το γεγονός, όμως, ότι δεν στο λέει τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα σου το πει ποτέ. Γι' αυτό δώσε του τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να το κάνει όταν θα είναι ο ίδιος έτοιμος. Και που ξέρεις, μπορεί τη στιγμή που θα συμβεί πραγματικά να σε εκπλήξει.

2. Δεν το έχει πει ποτέ του. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με εκδηλώσεις αγάπης. Κάποιοι μάλιστα δυσκολεύονται τόσο πολύ να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, που τα κρατάνε για πάντα μέσα τους, καταλήγοντας να βλάπτουν τις σχέσεις τους. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι' αυτό. Αν τον θέλεις, θα πρέπει απλώς να αποδεχθείς τον χαρακτήρα του. Και να τον αγαπάς (και) γι' αυτό.

3. Έχει πληγωθεί από προηγούμενη σχέση του. Αν η τελευταία σχέση που είχε του ράγισε την καρδιά, είναι λογικό να μην θέλει να ανοιχτεί ξανά και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάνε υπομονή και δειξ' του πώς αισθάνεσαι για εκείνον. Θα βοηθήσει σίγουρα. 

4. Πιστεύει ότι είναι νωρίς. Μπορεί η καρδιά του να φωνάζει πως είναι ερωτευμένος, αλλά το μυαλό του του υπενθυμίζει πως είναι νωρίς για τέτοιες δηλώσεις. Και προτιμά να ακούσει τη λογική του.

5. Απλά δεν το αισθάνεται. Το πιο σκληρό το κρατήσαμε για το τέλος. Μπορεί όντως να μην στο λέει, γιατί δεν νιώθει το ίδιο με σένα. Σκέψου, όμως, ότι τα συναισθήματα των ανθρώπων δεν κλιμακώνονται ούτε με τον ίδιο τρόπο, ούτε με την ίδια ταχύτητα. Άρα, λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις και σε αυτή την περίπτωση κάποιο χρονικό περιθώριο. Το πόσο, το ξέρεις εσύ και μόνον εσύ. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!