Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Με απάτησε αλλά τον θέλω. Τι να κάνω;

Σε απάτησε; Αυτά είναι τα 5 (σωστά) βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις



1. Κάνε ένα διάλειμμα. Το έχουμε ξαναπεί. Το να επιχειρήσεις να λύσεις το - πράγματι σοβαρό - ζήτημα που προέκυψε μεταξύ σας άμεσα κι όσο είσαι ακόμη εκνευρισμένη, μόνο κακό θα σας κάνει. Επίλεξε να πάρεις τις αποστάσεις σου, λοιπόν, και μην τον δεις για δυο,τρεις μέρες πριν μιλήσεις μαζί του γι' αυτό που έχει συμβεί. Ηρέμησε και βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη και μόνο έτσι θα καταφέρεις να βγάλεις μία άκρη, τόσο για το πώς αισθάνεσαι μέσα σου όσο και για το τι θέλεις από δω και πέρα απ' τη σχέση σας. 

2. Μην απαιτήσεις να μάθεις λεπτομέρειες. Ερωτήσεις όπως «πότε;», «που;», «ποια;» σίγουρα θα περάσουν σαν σφαίρα από το μυαλό σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσεις τις απαντήσεις. Γιατί, στην περίπτωση που αποφασίσεις ότι θέλεις να σώσεις την σχέση σου, το να ξέρεις όλες τις λεπτομέρειες θα στοιχειώνει το μυαλό σου για πάντα. Το θέλεις αυτό; 

3. Μην τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Είναι πολύ λογικό να νιώθεις θυμωμένη μαζί του, αλλά πίστεψέ μας, δεν είναι η ώρα να πάρεις τηλέφωνο εκείνον τον τύπο με τον οποίο βρισκόσουν παλιότερα στο «χαλαρό». Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να νιώσεις χειρότερα, κυρίως με τον εαυτό σου.

4. Μην κολλάς. Είναι απολύτως φυσιολογικό να σκέφτεσαι ξανά και ξανά την απιστία του, προσπάθησε όμως να περιορίσεις την εμμονή σου με το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί, στο τέλος, η μόνη που ταλαιπωρείται είσαι εσύ. Βγες έξω, πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου και συζήτησε κάτι άλλο, πήγαινε για τρέξιμο, δες το αγαπημένο σου σίριαλ. Οτιδήποτε μπορείς να διώξει έστω και λίγο τις σκέψεις σου.

5. Δούλεψε πάνω στην εμπιστοσύνη. Χωρίς εμπιστοσύνη δεν υφίσταται οποιαδήποτε μορφή αγάπης. Αν κάποια στιγμή χαθεί, είναι δύσκολο να την κερδίσεις πίσω. Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να τον δεχθείς πίσω, εξήγησέ του εξ αρχή ότι θα πρέπει να είναι υποστηρικτικός και συνεπής στο διάστημα που θα χρειαστεί προκειμένου να "γιατρευτεί" αυτή η σχέση. Από την άλλη κι εσύ κάνε ό,τι μπορείς προκειμένου να αποφύγεις να επανέρχεσαι στο θέμα της απιστίας ξανά και ξανά. 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.